- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
Trzeba zrozumieć w końcu że usługi masowe (skierowane głównie dla klientów indywidualnych i małych niespacjalistycznych firm) mają pewien pułap jakości do ceny i w swoim założeniu mają założenia że nie u każdego przez 100% czadu będzie 100% jakości. Zrozumcie w końcu, że póki któryś z ogólnopolskich graczy na rynku nie będzie stawiał na jakość, to nic się w Orange na dłużej nie zmieni (nie liczę chwilowych zmian na kilka tygodni).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
@Piotrekk85 Nikt tutaj nie wielbi UPC. Mówisz że na jesieni będzie gorzej? Czyli jak? W ogóle nie będzie łączyć z serwerami gier? Jakoś nie wyobrażam sobie jak może być gorzej 😄 Moim zdaniem Orange już osiągnął najwyższy poziom kpiny z graczy przez ciągłe problemy z pingiem, lossem, portami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
porty,wariacje pingu w Orange-Neostradzie,to jest śmieszne w grze wariacje a jak włańczasz wszystko w porządku speed test neta oszukaństwo????!!!!!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
@Piotrekk85 A co myślisz o reklamach Orange reklamujących swój lagłowód... tzn światłowód jako najniższe opóźnienia, super dla graczy, brak lagów itp itd?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
A co do reszty. Reklamy jak reklamy. Chyba każdy inteligentny człowiek potrafi odróżnić marketing od rzeczywistości, i także przeczytać stopki pisane małym drukiem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
Ok przeanalizujmy:
1. Małym druczkiem mamy speedtest - ok, na speedteście do serwerów Orange zawsze będzie pełna prędkość więc nie mam zastrzeżeń.
2. Stabilne połączenie z siecią internetową - no ok, u mnie nie ma przerw w dostawie. Niech będzie.
3. Najmniejsze możliwe opóźnienia w LoL... i tylko w LoL. Jedyna gra z którą Orange nie ma problemów? Co do najniższych to bym polemizował, ja w LoLu na Hyperionie na serwerze EU miałem 25 ms przy 7 ms w warszawie. Wątpie bym w Orange uzyskał tak niski ping, więc Orange wcale nie oferuje najniższych możliwych pingów 😉
4. Szybkie pobieranie ulubionych gier - że co? Szybkie tzn? Ostatnio pobierałem PUBG Mobile to update szedł z prędkością 6mb/s... czyli mniej niż 20% mojego łącza. Update Rocket League też nie szedł z pełną prędkością tylko może 10mb/s maks.
5. Brak ograniczeń w przesyłaniu danych. Ok. Zakładając że styk Orange z danym serwerem nie padnie 😄
6. Płynna transmisja mojej gry? Że co? Co oznacza płynna transmiaja? Skoki pingów po 200 ms i masowy packetloss? Raczej nie. Kolejna brednia.
7. Najszybsze interconnecty z zagranicznymi serwerami. Kolejna bajka.
8. Ping nawet 10 ms... tak, jedynie do serwera Orange na speedteście. A co dalej? To mi przypomina fotki dziewczyn z fb które się wymalują i robią sobie fotke twarzy.. i tylko twarzy. A niżej 120kg wagi 😄 To samo w Orange. Orange ma 10 ms do swoich serwerów a na świat packetloss i 60-500 ms 🙂
Ja nic innego małym druczkiem nie widzę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
Ad.7. Najlepsze są prywatne serwery od nastolatków.
Ad.8. Zapraszam do sprawdzenia w słowniku znaczenia słowa nawet. W tym kontekście to oznacza, że 10 ms to najmniejszy próg a nie największy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu
Ja mieszkam w Warszawie i tak - region na 99% nie ma znaczenia jeśli chodzi o opóźnienie.
Co do gier - do serwera Valve w Warszawie mam 44ms - dużo, to fakt - ale nie ma lagów, nie tracę pakietów - jak niektórzy narzekają..
Grając na Esportalu mam 6ms - to chyba dobry ping?
PUBG Mobile - ostatnio grałem i miałem stały przedział 45-50ms - również bez lagów i strat pakietów - fart? Nie - tak mam za każdym razem!
LoL - 39ms - stałe, bez wahań i lagów.
I nie ma gry, w którą zagram a będą lagi..
Dlaczego jest tak, że gdy podepnę się do UPC od sąsiada mam lagi, a jak jestem u siebie na Orange - wszystko śmiga jak ta lala?
Nie rozumiem waszych narzekań - nie będzie pingów lanowych do każdego hosta na świecie.
Ani w UPC, ani w Orange ani u żadnego operatora - może w Orange nie jest IDEALNIE, ale jest dobrze.