- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
PS4 PRO problem z połączeniem przez Wi-Fi
Post wydzielony z tematu "PS4 problem z automatycznym połączeniem z siecią na FunBiox 3.0"
- moderator Wojciech.
Witam wszystkich. Ja też mam problem z połączeniem przez WiFi z konsolą Ps4 Pro. Zaznaczam PRO bo ze starszym Ps4 i innymi urządzeniami w domu nie ma problemu. Przy próbie połączenia z WiFi, zaraz po wprowadzeniu hasła pojawia się błąd "NW-31297-2. Nie można nawiązać połączenia z siecią WiFi. Klucz WPA może być nieprawidłowy. Czytałem, aby usunąć wszystkie urządzenia na routerze i zostawiać tylko PS4 Pro, ale nie pomogło. Router to Linksys WAG200G-EU, a usługa to Orange 20 Mb. Na zdjęciu widać stan połączenia na starym Ps4. Testowałem te nowe PS4 Pro na innych sieciach (Plus, Orange też tylko przez udostępnienie sesji z telefonu kom. i nie ma problemu. Proszę o jakieś wsparcie w tym temacie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy posiadasz sieci 2,4GHz i 5GHz jednocześnie włączone o tych samych nazwach?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mój router sieje tylko w 2,4Ghz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konsola ma najnowszą wersję oprogramowania? Klucz do Wi-Fi masz WPA2/WPA? Oprogramowanie routera też najnowsze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak. Wszystko jest tak jak piszesz. Na kablu lan jest ok. Wi-fi nie działa.
@Wojciechnapisał(-a)Konsola ma najnowszą wersję oprogramowania? Klucz do Wi-Fi masz WPA2/WPA? Oprogramowanie routera też najnowsze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbuj może router przywrócić do ustawień fabrycznych. Masz jakieś dodatkowe zabezpieczenia przy Wi-Fi ustawione?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ustawienia fabryczne już przerabiałem dwa razy. Dodatkowe zabezpieczenie to lista mac adresów, które mogą korzystać z sieci WiFi. Ale nawet jak to wyłączę i wszyscy mogą z niego korzystać (cały okoliczny świat) to i tak konsola nie łączy się z WiFi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbuj sobie zmienić WPA Encryption - czy jak to będzie u Ciebie przetłumaczone - na inne. Jeżeli nie podziała spróbuj to co na filmiku niżej: