Internet Mobilny Ps portal problem.

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 12
  • 33
  • 0

Masz rację znalazłem w menu programu wymuszenie połączenia po danych komórkowych.

Aplikacja Remote Play działa prawidłowo. Wybudza konsole łączy się i można użytkować.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 13882
  • 129

@Kaktus79 Abyśmy mieli pełen obraz sprawdź proszę działanie aplikacji Remote Play na standardowym APN (internet lub internetipv6) i na tym do VPN.

• 12
  • 33
  • 0

Jak wyłączę konfigurację VPN i przełączę spowrotem na internetipv6 to telefon i Remote Play zachowują się jak ps portal wybudzają konsole ale się nie logują na niej i nie działa nic. Wyskakuje komunikat coś poszło nie tak. Konsola się tylko wybudza. Po ustawieniu VPN to działa normalnie tak jak powinna. 

• 2928
  • 13882
  • 129

@Kaktus79 Spróbowałbym zrobić przekierowanie portów na telefonie, oczywiście korzystając z APN do VPN https://android.stackexchange.com/questions/168422/how-to-port-forward-internet-using-android-hotspo...

• 12
  • 33
  • 0

No i to już mnie przerasta.

Robiłem różne rzeczy ale raczej musiałem mieć jakiś filmik z tutorialem i klikałem według niego. Tak to lipa. 

Bałem się że dojdziemy do etapu "czarnej magii".

• 2928
  • 13882
  • 129

@Kaktus79napisał(-a)

No i to już mnie przerasta.

Twardym trza być, nie miętkim. Spróbuj, przy pomocy adb, najwyżej nie wyjdzie. Lista potrzebnych portów może się przydać https://www.reddit.com/r/PS5/comments/kx8mhy/remote_play_from_internet_firewall_ports/

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

@Samotnicknapisał(-a)

@Kaktus79 Spróbowałbym zrobić przekierowanie portów na telefonie, oczywiście korzystając z APN do VPN https://android.stackexchange.com/questions/168422/how-to-port-forward-internet-using-android-hotspo...

Przekierowanie portów na telefonie raczej jest niemożliwe do 10 lat.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 631
  • 1285
  • 2

Sorry ale takie rozwiązania to są dobre dla osób mających pewną bieglosc w temacie a na tym poziomie to problemem powinien się zainteresować Operator i jego pracownicy a nie użytkownicy ktorzy próbują znaleźć obejście problemu bo nie mamy do czynienia z jakąś kompletnie nie zna na usługa tylko zproduktem uznanej firmy (Sony) a ktoś z Orange wymyślił sobie ze użytkownicy będą sami sobie rozwiazywac problemy mimo że to już jest obszar jego obowiązków! 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35096
  • 293

SONY też ma tu swoje za uszami. Generalnie zresztą nikt nie jest szczególnie zainteresowany wspieraniem grania w takiej konfiguracji, bo wiadomo że na niezbędną dla komfortowej gry stabilność połączenia trudno liczyć. Nie że się nie da, ale nie do tego zostało to pomyślane - częściowo stąd konieczność kombinowania jak koń pod górę.

• 12
  • 33
  • 0

Co do grania w tej konfiguracji dawało radę. Wiadomo gram raczej w spokojniejsze gry, ale spełniało moje oczekiwania.

Będę zmuszony dokupić drugi abonament z innej sieci bo z tego co widzę to problem jest tylko na Orange. Wziąłem portal na wyjazd i znajomi po kolei udostępniali internet i działa bez zastrzeżeń. Tylko z Orange mam problem. Przeniosłem numer bo internet miał być bez limitu w wysokim abonamencie. Niestety nie działa główna usługa na której mi najbardziej zależało.