Nie można wyświetlić tego widżeta.

Express VPN

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 8
  • 18
  • 0

Express VPN

Czy jest możliwość żeby przy funbox 6.0 korzystać z zakupionego Express VPN dla konsoli ps4/ps5?

Jeżeli tak to w jaki sposób to zrobic

17 ODPOW. 17

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2286
  • 10924
  • 91

Express VPN

@Kuberra Jeżeli masz na myśli instalację tej usługi na routerze, jako klienta VPN, to nie ma takiej możliwości.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2474
  • 13543
  • 64

Express VPN

@Kuberra w FunBox 6.0 nie ustawisz Express VPN, trzeba to ustawić na konsoli, skorzystaj z poradnika dostawcy Express VPN, na pewno na stronie udostępniają poradnik/ konfigurację 

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 584
  • 2483
  • 13

Express VPN

Nie jestem pewny, czy PS4 wspiera VPN. Jeżeli nie, to na szybko można podłączyć telefon do VPN i udostępnić internet do konsoli z tego telefonu.

• 8
  • 18
  • 0

Express VPN

Wyjaśnie dokładnie o co chodzi...
A więc w grę która gram na PS4 z synem tj. eFootball twórca tej gry korzysta z bardzo słabej jakości serwerów według informacji z internetu znajdujących się w Warszawie. W weekendy są takie opóźnienia, że właściwie nie ma sensu tego włączać.

To co już zrobiłem to:

• odblokowałem odpowiednie porty
  • do loginu dorzuciłem BEZ_OCHRONY

trochę to pomogło ale mimo wszystko nie jest idealnie. Ewidentnie raz jest lepiej raz gorzej.

Rozmawiałem z graczami z UK i Holandii oni nie mają takiego problemu bo łączą się z innymi serwerami. Po rozmowach z polskimi graczami wiem, że unich także bywa różnie. Dlatego też zacząłem kombinować i szukać rozwiązania..

Pomyślałem, że może dobrym rozwiązaniem będzie aby łączyć się z innymi serwerami, a nie tym w Polsce i to pomoże. No ale do tego potrzeba routera który obsługuje VPN. Znalazłem takowy i tutaj jest pytanie.

Czy ten router musze kombinować aby podłączyć całkowicie bez FunBoxa czy może być tak jak by za Funboxem? Oprócz VPN ten router musi być w coś uzbrojony?

Mój Fun BOX jest bez ONT.

ODrazu wspomnę, że w temacie jestem całkowitym laikiem.

• 2286
  • 10924
  • 91

Express VPN

@Kuberra Porty ani przedrostek nie mają wpływu na routing, nie zmieniaj jak nie wiesz co robisz. Sprawdzałeś czy zmiana trybu połączenia na IPv4/IPv6 coś zmienia w trakcie gry?

• 8
  • 18
  • 0

Express VPN

Porty odblokowałem takie jak znalazłem w internecie dla PS4 oraz bezposrednio dla gry eFootbal podane przez producenta.

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 584
  • 2483
  • 13

Express VPN

Porty są zablokowane, albo nie. Akurat Orange w domyśle praktycznie nic nie blokuje. Podłączenie do VPN jeszcze bardziej pogorszyło by sprawę.

• 8
  • 18
  • 0

Express VPN

Czytałem na temat wielu innych gier, że często poprawiało to sytuacje i jakość połączenia co obfitowało w mniejsza ilość lagow i opóźnień.

• 2286
  • 10924
  • 91

Express VPN

@Kuberra Możesz zainstalować ExpressVPN na komputerze i go udostępnić  (jest instrukcja na ich stronie) lub zrobić to z telefonu.