- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam
Czy można telewizje Orange (satelitarna) oglądać na własnym dekoderze?
Mam telewizor z wbudowanym dekoderem dvb-s i dekoder jest mi zbędny, ewentualnie chciałbym go wykorzystać do multiroomu o ile to jest możliwe przy neo 10Mb.
Za rok kończy mi się umowa i z neo pewnie zrezygnuję na rzecz internetu mobilnego.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mystic74 około 2010 roku zostały wprowadzone nowe karty Viaccess 3.0 i od tamtej pory nie da się na innym dekoderze użyć tej karty. Tylko dekodery Orange i najczęściej karta jest parowana z dekoderem.
W technologii satelitarnej nie ma moltiroom-u. Możesz sobie podłączyś telewizor bezpośrednio do satelity, jeśli jest taka opcja, lub do zewnętrznego dekodera odbierać bezpłatne niekodowane kanały.
Jeżeli Orange by sprzedawał mówimy CAM z kartą, to można by podłączyć bezpośrednio w TV. Niestety zainteresowanie znikome.
Jeszcze doprecyzowanie: obecnie standard to DVB-S2 i w takim standardzie są nadawane programy z satelity.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
własny dekoder dvb-s
@mystic74 Telewizje satelitarna od Orange mozesz ogladac TYLKO na dedykowanych do tego dekoderach Orange. Nie ma mozliwosci podpiecia innego sprzetu
Poza tym multiroom dostepny jest w przypadku telewizji IPTv.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mystic74 około 2010 roku zostały wprowadzone nowe karty Viaccess 3.0 i od tamtej pory nie da się na innym dekoderze użyć tej karty. Tylko dekodery Orange i najczęściej karta jest parowana z dekoderem.
W technologii satelitarnej nie ma moltiroom-u. Możesz sobie podłączyś telewizor bezpośrednio do satelity, jeśli jest taka opcja, lub do zewnętrznego dekodera odbierać bezpłatne niekodowane kanały.
Jeżeli Orange by sprzedawał mówimy CAM z kartą, to można by podłączyć bezpośrednio w TV. Niestety zainteresowanie znikome.
Jeszcze doprecyzowanie: obecnie standard to DVB-S2 i w takim standardzie są nadawane programy z satelity.