- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobry wieczór
odkryłęm przypadkiem
Nowy dekoder w ofercie Orange, aktualnie podstawowy w ofercie multiroom.
W okresie świąteczno-noworocznym miałem dostęp do " ponadpakietowych" kanałów tv. w dobrej wierze parę z nich, dodałem do ulubionych. Aktualnie co wiadome nie mam do nich dostępu(koniec promocji), ale uwaga nie mogę ich usunąć ze swojej listy ulubionych kanałów. Jedynym sposobem jest adroidowe wejście w menu (nadrzędne) nad aplikacją tv orange i fizyczny powrót do ustawień fabrycznych. Brak jest takowej możliwości z poziomu aplikacji Orange. Wiadomo co to oznacza, od nowa ustawianie dostępów oraz wgrywanie po koleji swoich aplikacji do streamingu czy też oczywiste żmudne wklepywanie loginów i haseł
Nie muszę też dodawać że do tej pory na innych dekoderach np. IWU200 po utworzeniu kanałów ulubionych byłą możliwość ustawienia własnej kolejności w/w kanałów.... tu tego nie ma. Zgłosiłęm ten fakt na czacie, zobaczymy jaka będzie reakcja. Gdzie byli testerzy oprogramowania dekodera?
Pozdrawiam Wlokop
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wlokop Sprawdzałeś czy ulubione synchronizują się z Orange TV Go? Jeżeli tak to może z w tamtej aplikacji da się je usunąć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
dekoder 4k multi błąd oprogramowania
Cześć @Wlokop
super ze zauważyłeś ten błąd i zgłosiłeś go na Orange czacie. Jest to nowy dekoder i mogą pojawiać się jakieś błędy. Dział techniczny Orange przy najbliższej aktualizacji dekodera powinien poprawić tą kwestię 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5 wszystko zależy z czego ta niedogodność wynika i jak rozwiązano to w 4KStream. Trudno coś obiecywać za technikę operatora, ale zapewne już o tym wiedzą...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
chwila wiem że oba mode są na Androidzie. Nie znam dekodera stream. Mnie chodzi o dekoder multi. Jak doczytałem na grupie 😉 stream ma w swoim menu bardzo dobrą opcje, w postaci wyboru kanałów tylko że swojego wykupionego pakietu. Coś czego nie posiada multi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wlokop dlatego pisałem, że nie wiemy z czego problem wynika, skoro jeden ma a drugi nie..skoro to ten sam typ softu
Dajmy szansę technice
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ok. teraz zrozumiałem . Fakt dekoder 4stream i 4kmulti to pierwsze dekodery na androidzie.
Poprzednie modele dekoderów miały wewnętrzne własne softy.
Racja nie jestem informatykiem .
Ciekawe kiedy możemy się spodziewać aktualizacji oraz czy w niej znajdzie się też opcja dla 4k multi , która jak już wspomniałem (znalezione w postach grupy-jest w 4k stream) czyli w menu oddzielna kategoria kanałów tv - kanały z mojego(moich) pakietów.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, wchodzisz ustawienia aplikacje niedawno otwierane aplikacje Telewizja od orange i wyczyść dane.
Wszystkie adresy email zostają i logowania to jest takie czyszczenie ekranu głównego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ha niestety nie działa . Usuwa historię oglądania, wybór kanału regionalnego,
ale ulubione kanały zostały takie jak przed tymi czynnościami.
A jako ciekawostkę dopiszę że po usunięciu danych z aplikacji orange, zniknęły mi wgrane ze sklepu play: player oraz skyshowtime
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kolejna ciekawostka..
Dokonałem tzw. Twardego Resetu poprzez fizycznie wciśnięcie w odpowiednim miejscu w dekoderze.... I standardowo parowanie pilota z dekoderem ( poddałem się po 10 próbie-nie będzie wybierania głosowego -zostaje na podzczerwieni) podawanie hasła do WiFi, wgrywanie własnych aplikacji itd. itp.
Po całym procesie sprawdzam kanały....i dalej mam kanały ulubione !!!
Czyli nie mogę usunąć z ulubionych kanałów do których nie mam już dostępu
Pozdrawiam delikatnie zdenerwowany
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Wlokop Sprawdzałeś czy ulubione synchronizują się z Orange TV Go? Jeżeli tak to może z w tamtej aplikacji da się je usunąć.
- « Poprzedni
- Następny »