Nie można wyświetlić tego widżeta.

Zmiany w sofcie do IWU 200

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 82
  • 305
  • 0

@Pablo5  co to znaczy reset z poziomu infolinii?

I Tobie wszystkiego dobrego w  Nowym Roku.!

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2736
  • 11319
  • 111

@Praziomek  klikasz po kolei na przyciski D-C-D w ten sposób wchodzisz na menu infolinii dekodera i za pomocą strzałek na pilocie góra dół wybierasz Zresetuj ustawienia i naciśnij OK na pilocie. Dekoder zresetuje się. Musisz poczekać około minuty aby dekoder się uruchomił 🙂

Pozdrawiam 🙂

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1888
  • 8267
  • 69

@atlas_cudownapisał(-a)

To niech ktoś podpowie ile było aktualizacji od Twojej wersji SW do aktualnej. Oczywiście tylko mogę przypuszczać, że masz tak starą wersję, że nie chce się podnieść do najnowszej. Teoretycznie operator powinien zapewnić aktualizacje, ale różnie bywa w praktyce.

To w zasadzie powinny być wykonywane aktualizacje jedna po drugiej po kolei aż no najnowszej wersji. Tak jak z Androidem. Najczęściej nie da się zrobić przeskoku między odległymi wersjami z zachowaniem ustawień bo są zbyt duże różnice w oprogramowaniu. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6740
  • 27638
  • 219

@Praziomeknapisał(-a)

@Pablo5  co to znaczy reset z poziomu infolinii?

...

To znaczy: zadzwoń na infolinię i poproś o zresetowanie dekodera do ustawień fabrycznych.

Serdecznie odradzam.

Nowy soft nic nie wynosi poza drobnymi zmianami kosmetycznymi na IWU200, u mnie na ICU100 nie widzę absolutnie żadnej różnicy funkcjonalnej. Może jakieś są, ale schowane zbyt głęboko by zauważyć.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2353
  • 8983
  • 33

A do mnie przyszło uaktualnienie w pewne grudniowe popołudnie. Pojawił się komunikat, że chce sobie pobrać i zainstalować, jak chcę teraz to mam nacisnąć OK, a jak nie to sam to sobie zrobi później. Wykorzystałem chwilę nieuwagi małżonki i mu pozwoliłem. Pobrał, zainstalował, się zrestartował i spoko. Żadnych uciążliwości nie doświadczyłem. Nie wiem co się zmieniło. Poza CEC TV-ON-OFF, którego nawet czasem - o dziwo! - używam, gdy trzeba iść spać, a nie szukać TV-pilota. IWU-piloty mam dwa, drugi z Allegro, zawsze któryś jest gdzieś na wierzchu.