- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiany w sofcie do IWU 200
Czy może mi ktoś udzielić informacji do kiedy IWU 200 mają dostać nowy soft?
Dalej mam stary i nie dostałem aktualizacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PraziomekNa to pytanie mógłby odpowiedzieć chyba tylko ktoś od producenta. Zwykłe działa to tak, że softy wychodzą pulami, dla różnych SN ( dekoderów). Jeżeli producent przez jakiś czas nie zanotuje zgłoszeń o błędach po aktualizacji to wypuszcza dla kolejnych i kolejnych. Taki proces trwa, bo jest zwykle kilka rewizji tego samego sprzętu i różnie bywa podczas updatow. Z poziomu klienta, lepiej być na końcu listy niż na początku. Wtedy będziesz mieć pewność, że soft, który trafił do Ciebie jest wolny od bugów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Chyba Orange o mnie zapomniał... Mamy już 2025 r a ja nadal stary soft w dekoderze. Ponowne przywrócenie ustawień domyślnych nie pomogło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PraziomekWcześniej normalnie dekoder łapał updaty? ( O ile były jakieś)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam IWU 200 od lutego poprzedniego roku. Szczerze to nie wiem czy były między czasie update systemu.
Gdyby nie forum nie wiedziałbym, że jest aktualizacja
Może coś źle zrozumiałem, ale chyba aktualizacja miała być przeprowadzona do końca roku 2024?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To niech ktoś podpowie ile było aktualizacji od Twojej wersji SW do aktualnej. Oczywiście tylko mogę przypuszczać, że masz tak starą wersję, że nie chce się podnieść do najnowszej. Teoretycznie operator powinien zapewnić aktualizacje, ale różnie bywa w praktyce.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja mam pierwszą umowę z Orange od połowy grudnia 2024 r. i dostałem nowy IWU 200 i niestety też nie mam w nim aktualizacji. Ciągle jest stary soft.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może soft jest tylko dla "starych" klientów ? 😄
Umowę podpisałem z końcem grudnia 2023r.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @BORAX
u mnie też się taki przypadek się pojawił, że telewizor samoczynnie się łączył gdy miałem włączony HDMI-CEC. Na obecną chwilę wyłączyłem HDMI-CEC 🙂
@Praziomeki @keiw72 jeśli chodzi o ten nowy soft w IWU 200 to idą one partiami. Trzeba spokojnie poczekać a na pewno się pojawią na Waszych dekoderach. Można czasami oprócz sprawdzenia oprogramowania w Menu infolinii przyciskami D-C-D, również sprawdzić poprzez reset ustawień z poziomu Menu infolinii czy dekoder załapał się na nowego softu. Miałem taki przypadek w IWU 200 że jakoś dekoder nie chciał pobrać nowy soft to spróbowałem resetu ustawień z menu infolinii i dekoder pobrał najnowszy soft. Taki przypadek był w lutym 2024 roku. To można spróbować też tej opcji 🙂
Życzę Szczęśliwego Nowego Roku
Pozdrawiam 🙂