- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
witam,
od dzisiejszego wieczoru co klika minut na obojętnie jakim oglądanym kanale z dekodera IPTV pojawia się ramka na kilka sekund "Informacja serwis niedostępny". znika sam po kilku sek lub trzeba go zamknąć. Restart (kilkukrotny) dekodera nie pomógł. Myslalem ze może jakiś przycisk na pilocie się wcisnął, przeglądałem go wszystko jest ok z nim. Co robić? strasznie to irytujące. ramka z komunikatem na zdjęciu
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Jac2
Jaki masz model dekodera TV Orange? Czy próbowałeś wykonać reset dekodera do ustawień fabrycznych poprzez menu infolinii w dekoderze?
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Jac2
Jaki masz model dekodera TV Orange? Czy próbowałeś wykonać reset dekodera do ustawień fabrycznych poprzez menu infolinii w dekoderze?
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Serwis niedostepny - informacja
1. Sagem 4 K
2. nie, nie próbowalem, bo nie kojarze jak sie to robi. podpowiesz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To masz taki dekoder jak ja czyli IWU 200. @Jac2 Klikasz na pilocie po kolei przyciski D-C-D (niebieski-zółty-niebieski) wtedy wchodzi na menu infolinii i za pomocą strzałek na pilocie góra- dół schodzisz na sam dół na Zresetuj ustawienia i wciskasz na pilocie OK Dekoder zresetuje się. Poczekaj chwilę aż się uruchomi. Wiecej informacji znajdzie w tym linku w pkt 7 Jak zresetować dekoder Sagemcom IWU 200? https://www.orange.pl/omnibook/dekoder-sagemcom-iwu-200#
Jeśli to nie pomoże to skontaktuj się z doradcą Orange napisz na Orange czacie lub zadzwoń na infolinię Orange *100 lub 510 100 100 i poproś doradcę o zlecenie na Twoim dekoderze wykonanie twardego resetu.
Daj znać czy pomogło 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wykonałem restart za pomocą kombinacji tych klawiszy DCD. po oglądaniu tv po ponad 20 min. komunikat nie pojawia się. Więc ma nadzieje, że problem został zażegnany 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Jac2 To super że mogłem Ci pomóc. Jestem tutaj aby pomagać 🤗
Obserwuj czy się jeszcze nie pojawi ten komunikat. Jakby się pojawił to spróbuj napisać do doradcy na Orange czacie poprzez konto Mój Orange lub zadzwoń na infolinie *100 lub 510 100 100 i poproś o zlecenie wykonanie twardego resetu dekodera IWU 200 🙂
Miłego wieczoru 😎
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
tak zrobię 🙂