- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z dekoderami Samsung ICU100 i WHD80
@marckom81 mówiąc między nami na kablach kat6 nie zaciska się wtyczek..
Jedyna słuszną metodą są gniazda kat6 i rozszycie na nich kabla. Już w kat5e rozszycie bywa kiepskie i wtedy zamiast GB ma się fast eth. Ja bym się nie podjął prawidłowego zaciśnięcia kat6 tym bardziej dla kogoś... Ale to tylko moja opinia i ja bym to zrobil chociaż na gniezdnikach beznożowych, a nie na wtyczkach..
Jedno co dobre, to fakt, że dekodery przestały wariować. Obserwuj i jakby co, wiesz co robić...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
myślałem chociaż o czymś takim na obu końcach. Kat6 beznożowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 Mam zarobione coś takiego, kabel ukryty w listwie przypodlogowej. To i tak tymczasowe rozwiązanie. Latem będzie robiona sucha zabudowa, równocześnie przerabiana, i modernizowana instalacja elektryczna, dokładane więcej gniazdek sieciowych więc przy okazji chce zrobić w każdym pokoju gniazdo ethernet i to co się da połączyć kablami w domu. Napewno latem dojdzie kolejny dekoder multiroom do kolejnego pokoju (podobno można w trakcie umowy dobrać).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@marckom81napisał(-a)
@agat13 Mam zarobione coś takiego, kabel ukryty w listwie przypodlogowej. To i tak tymczasowe rozwiązanie. Latem będzie robiona sucha zabudowa, równocześnie przerabiana, i modernizowana instalacja elektryczna, dokładane więcej gniazdek sieciowych więc przy okazji chce zrobić w każdym pokoju gniazdo ethernet i to co się da połączyć kablami w domu. Napewno latem dojdzie kolejny dekoder multiroom do kolejnego pokoju (podobno można w trakcie umowy dobrać).
To mi się podoba..myślisz o tym co trzeba i jak trzeba zrobić. Zrob jednak z zapasem po 2 kable i gniazda podtynkowe. Tylko z ta kategorią nie przesadzaj Powodzenia
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »