- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poziom dźwięku TV z dekodera Samsung
@Anonim Super 🙂 Czekamy na wyniki testów!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Udało Ci się, może, przeprowadzić testowanie dźwięku w ICU-100?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Od wczoraj mam Orange TV z Samsungiem ICU100 i potwierdzam niski poziom głośności. Czy wiadomo coś w temacie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Obawiam się, że zgłoszenie do BOK niewiele pomoże - wymiana dekodera.
No chyba, że potrzeba więcej zgłoszeń od klientów i wtedy ktoś z OPL podejmie decyzję, żeby przyjrzeć się tematowi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
JA zgłosiłem do BOK i nawet wymienili mi dekoder ale to nic nie pomogło. To jest jakaś wina przesyłu danych przez HDMI. Nie wiem czy to wina oprogramowania. W starszym dekoderze (do Neostrady) jak podepnie się do telewizora kablem EURO to dźwięk jest już na prawidłowym poziomie ale przez HDMI tak samo jak przy światłowodzie cicho.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ktoś z OPL mógłby zająć się zbadaniem niniejszego tematu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange, prosimy 🙂
Poziom dźwięku i poprawność działanai kodera dźwięku przestrzennego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Potwierdzam problem z dźwiękiem przestrzennym w dekoderze ICU 100.W moim wypadku konfiguracja wygląda następująco: Dekoder jest podłączony do TV za pomocą dołączonego do niego kabla HDMI (2.0 jak się domyślam) i do amplitunera za pomocą kabla optycznego. Brak jest jakiejkolwiek regulacji (a mówiąc ściślej kompensacji) poziomu wyjścia sygnału na SPDIF (dotyczy sygnału PCM).Brak również możliwości ustawienia trybu tego sygnału na stałe (PCM/Bitstream).Jest co prawda mało jasno opisana opcja Auto/Bezpośrednio,która jak się domyślam dopasowuje sygnał na wyjściu SPDIF dekodera do wyniku "negocjacji " na złączu HDMI w wypadku wyboru opcji auto lub też przesyła wybraną ścieżkę audio w jej natywnym formacie w przypadku wybrania opcji " bezpośrednio" (bypass).Pokombinuję jeszcze z sygnałem z wyjścia SPDIF z TV jak będę miał chwilę czasu bo tam akurat takie możliwości są.Co do problemów kolegi z "zaskakującym" poziomem dźwięku na KD przy przełączaniu kanałów to niestety tak samo sytuacja wyglądała na STB Vectry w (brak możliwości regulacji poziomu w wypadku kiedy na wyjściu pojawia się sygnał Bitstream-DD,DTS itd.),z jednym ale - tam całkowite ściszenie dekodera powodowało "muting" na amplitunerze KD. Oprócz tego dość niejasna metodologia/efekty wyboru oryginalnej ścieżki dźwiękowej. Konieczność przejścia do drugiej ścieżki za pomocą strzałek,zamiast prostego repetycyjnego wciśnięcia klawisza audio (po to w końcu powinien być klawisz szybkiego wyboru na pilocie - czyż nie?),to samo odnosi się do napisów.No i oczywiście creme de la creme,czyli funkcje,które zostały przez operatora jak mi się wydaje wyłączone celowo i z premedytacją czyli możliwość sortowania własnoręcznie utworzonej listy/list (względy marketingowe),oraz obsługa CEC (Samsung ma to od dawna dobrze opanowane - Anynet). W tym drugim przypadku chodziło zapewne o święty spokój na infolinii pomocy technicznej,powinna być jednak jakaś "ukryta' metoda dostania się do tej opcji - coś w stylu tej ze zmianą rozdzielczości.Na co dzień wachlowanie 2 lub 3 pilotami jest jednak nieco uciążliwe.Upierdliwe są również funkcje,które zostały przez operatora ze względów marketingowych włączone (jak np. pojawiające się po starcie menu) i to jaki mają one wpływ na działanie funkcjonalności PVR dekodera. Jak widać pozostaje mieć nadzieję (wątpliwą moim skromnym zdaniem),że tak jak UPC,czy Vectra,Orange również wypuści moduł CAM do TV,który w zasadzie rozwiązuje od ręki wszystkie problemy (no może poza jednoczesnym nagrywaniem i oglądaniem na niektórych TV) i jeszcze dodatkowo zwalnia trochę miejsca pod telewizorem.