Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Poziom dźwięku TV z dekodera Samsung

Mikul
Poziom 9, Zwiadowca Przestworzy

Witam. Mam pakiet Love z telewizja światłowodową.dekoder Samsung. Dekoder podłączony jest do Tv poprzez Hdmi. Mam problem z poziomem głośności z dekodera. Jest on znacznie niższy niż z innych urządzeń podpiętych do tv czy telewizji naziemnej. Przełączając między nimi muszę zawsze regulować poziom dźwięku. Proszę o pomoc co zrobić żeby te dźwięk z dekodera Orange był mocniejszy. Bo po prostu jest za cichy. 

54 ODPOW. 54
Anonim
Nie dotyczy

@MikulMasz na pilocie dekodera klawisz glośności do regulacji?

Mikul

Wiadomość zawiera hiperłącze

No pewnie. Cały czas na maksa.  Iekawym jest tez fakt ze jak dam na min to dźwięk niewiele się ścisza. A powinien do 0

vdsl2 napisał(-a):

@MikulMasz na pilocie dekodera klawisz glośności do regulacji?

shc73
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Poziom dźwięku z Samsunga ICU-100 jest słabiutki, przy ustawieniu jego głośności na maksimum.

Co więcej, wydaje się, że dekoder po HDMI czy SP/DIF wysyła jedynie sygnał stereo (mono ???), niezależnie od ustawień w menu, gdzie można wybrać albo stereo, albo kino domowe.

Przełączyłem się z dekodera vectry, gdzie sygnał w standardzie kina domowego był poprawnie dekodowany przez mój zestaw audio-video, z Samsungiem działa środek, natomiast prawy/lewy/tyły - duży przydźwięk i ledwo słyszalne bardzo zniekształcone audio.

Obecnie dekoder ma soft 01.22.40, nie wiem, czy ten sam problem był na poprzednim oprogramowaniu 01.17.41.

shc73

Standard dźwięku z dekodera Samsung ICU-100

►Połączono dwa tematy ze względu poruszaną w nich problematykę - Moderator Wiktor◄

▬▬▬

Mam wrażenie, że Samsung ICU-100 ma problem z formatem dźwięku cyfrowego po HDMI / złączu optycznym.

W menu dekodera można wybrać format stereofoniczny lub kina domowego (auto lub bezpośrednio) - wg moich testów nie ma to wpływu na to, co wychodzi z dekodera.

Używam zestawu audio 5.1 (bez subwoofera), z dekodera vectry wszystkie 5 kanałów było dekodowanych.

Z Samsungiem ICU-100 pracuje tylko środek, L/P oraz L-tył/P-tył emitują tylko dość głośny przydźwięk - jak przyłożyć ucho do głośników, można ledwo co dosłyszeć bardzo zniekształcone audio.

Albo mam wadliwą sztukę, albo to kolejny problem z oprogramowaniem (mam nadzieję, że nie sprzętowy).

Czy ktoś mógłby przetestować u siebie i podzielić się spostrzeżeniami?

Highlighted
Anonim
Nie dotyczy

@shc73 Czy nie można napisać tutaj tylko zakładać kolejny temat https://nasz.orange.pl/t5/Pozosta%C5%82e-urz%C4%85dzenia/Standard-d%C5%BAwi%C4%99ku-z-dekodera-Samsu...

@Mikul @shc73Jaki masz sprzęt audio ?

Mikul

.Jest podobnie. Przód jest ściszony a tylne głośniki to jakiesz szmery. Wystarczy przełączyć między dekoderem a tv naziemna. Na tym samym kanale i różnica jest dla byle laika widoczna. Nie wiem co tu robić. Wymiana dekodera pewnie niewiele da. Ale chyba presja na Orange jest konieczna

shc73

@Anonim może i można.

Onkyo SR-606, jeśli Ci coś to powie.

shc73

@Mikul dzięki :-)

Widać, że to nie tylko u mnie problem. A to już spora wpadka... mam nadzieję, że w firmware a nie hardware.

Panie i Panowie Inżynierowie z Orange. Pilnie potrzebne ustosunkowanie się do zgłaszanego problemu! I równie pilnie potrzebna poprawka oprogramowania.

Anonim
Nie dotyczy

shc73 napisał(-a):

@vdsl2 może i można.

Onkyo SR-606, jeśli Ci coś to powie.

@shc73Po  testuje niebawem w Miasteczku Orange. A firmware chyba robi Samsung może coś wie na ten temat @Remi ?