Orange TV na androidbox i pilot od TV

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2157
  • 16474
  • 3

@Tkulisnapisał(-a)

Usługa nazywa się Start TV. Ja przedłużałem miesiąc temu i pewnie to dają "gratis".

Dalej można rozszerzyć o Extra TV (kilkadziesiąt kanałów więcej) za opłatą.

Jak ktoś ma tą usługę i jakiegoś androidboxa (Orange TV działa tylko na androidzie 10 wzwyż), to byłbym wdzięczny za sprawdzenie, czy pilotem od TV można przejść na listę kanałów w apk OrangeTV.

@Tkulis , na mojej nowej umowie OL z podstawowym pakietem tv, testowałem nawigację aplikacji Orange TV przyciskami od pilota dostarczonego razem z telewizorem TCL Android 11 i nie miałem problemów. Natomiast Stick w niczym mi nie pomógł, bo pokazał mi 12 płatnych platform w Google TV, a miał mi słowami konsultanta Orange pomóc w oglądaniu pakietu podstawowego Orange TV z umowy. Nic takiego nie miało miejsca i już dotarł do Ołtarzewa do zwrotu 😊

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 18
  • 44
  • 0

To nie to samo. Ty masz tv z Androidem. Chodzi o test z androidboxem połączonym kablem hdmi

• 169
  • 584
  • 0

@Tkulis Jeśli masz box na androidzie to czy próbowałeś sparować pilota z boxem poprzez Ustawienia>Piloty i urządzenia współpracujące>Sparuj pilota lub urządzenie. Jeśli masz pilot Bluetooth to powinno go znaleźć i wtedy paruj. Przez HDMI CEC nie próbowałem. Nie chcę przenosić swojego Google TV Streamera do telewizora i sprawdzić ponieważ mam podpięty do monitora i musiałbym boxa od nowa konfigurować. Może w wolnej chwili jak nie będzie telewizor okupowany sprawdzę.

• 169
  • 584
  • 0

Próbowałem dzisiaj sparować pilota mojego TV Haier QLED 55" z Google TV Streamer. Sparował się. Tylko musiałem rozkmicić co nacisnąć na pilocie od TV w czasie parowania. Zamiast strzałka w lewo i domek to strzałka w lewo i TV z antenkami. Od razu znalazł i parowanie udane. Mój pilot od TV nie ma przycisków cyfrowych od kanałów, ale prawie wszystkie funkcje działają. Chyba więc można.

Zamiast strzałka ⬅️ w lewo i 🏛 domek, to strzałka ⬅️ w lewo i 📺 TV z antenkami. Box odnalazł pilota, następnie paruj i działa. Faktem jest że oba urządzenia pracują na Androidzie.