- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowy soft IWU 200 03.40.21 Z DATĄ 29.04.2025
Mój dekoder pobrał nic nie zauważyłam nowego tylko poprawnie pracy dekodera
Proszę potwierdzić szczegóły zmiany jakie są wprowadzane z nowym software
Pozdrawiam wszystkich serdecznie miłego oglądania tv z Orange Polska 🤓
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ryba168 jeśli dekoder działa lepiej, to tylko się cieszyć 😃
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Potwierdzam, wpadła aktualizacja, ciekawe czy naprawią problem automatycznego włączania się telewizora (u mnie ostatnio codziennie koło 19) przy załączonej opcji HDMI CEC
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziś IWU 200 mój pobrał nowy soft 03.22.42 z datą 25.11.2025 zmian istotnych ja bynajmniej nie widzę 🙂
I Godziną 17:40 41 sekund
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @ryba168,
Ja również dostałem nowy soft 9 kwietnia około godz.17:30 nr softu 03.22.42 z 25.11.2025 17:41 40. Wydaje mi się, że dekoder IWU 200 został wzbogacony o nowa funkcje. W ustawieniach dekoderach jest to blokowanie kanałów które umożliwia zablokowanie wybranych kanałów. Dostęp do zablokowanego kanału/kanałów jest możliwy po wpisaniu kodu dostępu (kontrola rodzicielska). Po wpisaniu tego kodu mamy dostęp do tego kanału. Przykładowo aby zablokować kanał trzeba kliknąć w kafelek blokowanie kanałów i wpisać kod dostępu, później wybieramy, który kanał chcemy zablokować np. losowo wybrałem kanał nr 1 czyli TVP1, klikamy przyciskiem wróć. Następnie przełączamy na kanał nr 1 i wyskakuje nam kontrola rodzicielska (wpisz kod dostępu) Wpisuje kod dostępu i mamy dostęp do kanału/kanałów.
Zauważyłem jeszcze, że niektórych sytuacjach jest potrzebny kod dostepu np. jeśli chodzi o blokowanie kanałów, kontroli rodzicielskiej i Orange rachunkach.
Niestety ale jest to mój ostatni wpis dotyczący dekodera IWU 200 oraz WHD 80. W związku z przedłużeniem umowy muszę zwrócić wyżej wymienione dekodery a w zamian nich otrzymam nowsze 4K Multi oraz 4K Duo.
Szkoda że muszę je wymieniać na nowsze modele ale uważam, że IWU 200 był najlepszym dekoderem z którym miałem do czynienia. Również o WHD 80 (multiroom) nie mogę powiedzieć złego słowa działał i nadal działa bardzo dobrze 🙂
Natomiast jeśli ktoś miałby jakieś problemy z dekoderami 4K Multi czy 4K Duo to z chęcią służę pomocą 🙂
W załącznikach przesyłam zdjęcia blokowania kanałów w IWU 200.
Udanej niedzieli 😎
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wydaje mi się żeby blokady na życzenie były nową funkcjonalnością, ale mogę się mylić.
Jak już dostaniesz nowy zestaw dekoderów do nowej usługi, to pierwsze co bym sprawdził, to czy dostają ten sam sygnał czy różne sygnały, tzn. czy gole wpadają na obu jednocześnie, czy jednak pół minuty wcześniej na Multi 4k. Tak że gdybyś mógł to zweryfikować @Pablo5, to byłoby cudnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @j131
Potwierdzam że na dekoderze 4K Duo występuje opóźnienie około 30 sekundy w porównaniu do 4K Multi. Więcej informacji porównujących te dekodery oraz co poprawić po przeanalizowaniu wczoraj wieczorem obu dekoderów zawarłem w tym temacie
Pozdrawiam 🙂