- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak skopiować na komputer program nagrany na PVR?
@Time88 napisz stosowny temat Tu > Pomysły (orange.pl)
Bo moim zdaniem kopiowanie materiałów chronionych, jest Piractwem!
@Pablo5 co do legalności kopiowania na własny użytek... Śliski temat, jak łamiesz zabezpieczenia płyty DVD czy CD by ją powielić, to jest Piractwo, ale co ja tam wiem...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD a gdy nagrywasz z telewizora/dekodera na dysk to jest legalne? Bo w świetle tego co napisałeś to chyba już wtedy łamiemy prawo 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na dysku dekodera audycje można nagrywać w najwyżej jakości.
Natomiast sygnał HDMI zależy także od możliwości odbiornika.
Pomijanie zabezpieczeń jest możliwe przy słabszej jakości np HD Ready i to jest zupełnie logiczne i 100% legalne bo słabsze lub starsze telewizory nawet z matrycą fullHD nie odbierałyby sygnału HDMI z dekodera. Starsze tv z portem HDMI nie odbierają bezpośrednio dźwięku z HDMI.
Sprawdziłem na stronie, że opłata za spóźniony zwrot dekodera ICU100 to 600 zł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
> Sprawdziłem na stronie, że opłata za spóźniony zwrot dekodera ICU100 to 600 zł.
Ale ja nie sugerowałam spóźnionego zwrotu..
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniakinapisał(-a)@IreneuszCD a gdy nagrywasz z telewizora/dekodera na dysk to jest legalne? Bo w świetle tego co napisałeś to chyba już wtedy łamiemy prawo 😉
Jeśli masz dysk podpięty do dekodera, to spok, materiał do własnych zastosowań, oglądania, byleś nie miał kilku dysków z filmami i muzyką, bo to może być już Piractwem, oczywiście w razie kontroli, jak kotoś nie boi się sądów to spok.
Nic nie nagrywam z telewizji, dekodera nie mam, nawet jak kiedyś miałem/ nie nagrywałem, bo sklerozy nie mam i po sto razy tego samego nie będę oglądać.
Filmy mam na Blu-Ray, muzyka na CD zakupionych, Canal+ w aplikacji na TV wystarcza mi.
Inna sprawa że mając firmę, nie można mieć w domu nic trefnego, miałem już kontrole, sprawdzali nie tylko komputery, ale i media na płytach czy dyskach, dobrze że nie miałem tam nic trefnego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCDnapisał(-a)
@bluesmanniakinapisał(-a)@IreneuszCD a gdy nagrywasz z telewizora/dekodera na dysk to jest legalne? Bo w świetle tego co napisałeś to chyba już wtedy łamiemy prawo 😉
Jeśli masz dysk podpięty do dekodera, to spok, materiał do własnych zastosowań, oglądania, byleś nie miał kilku dysków z filmami i muzyką, bo to może być już Piractwem, oczywiście w razie kontroli, jak kotoś nie boi się sądów to spok.
No to kolega ma nieco paranoiczny stosunek do zagadnienia co wynika zapewne z prowadzenia firmy...
Ja nie nagrywam z powodu sklerozy, najczęściej po to by obejrzeć w innym czasie niż emisja live, bo nie zawsze mam akurat czas lub po prostu w nocy muszę się wyspać a akurat nadają coś ciekawego około północy. Są też programy warte ponownego obejrzenia jak lekcje, porady, przepisy itp.
Doprawdy nie rozuniem tej nagonki tutaj na tych co sobie nagrywają i robią to legalnie od lat...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniaki mam zdrowy stosunek do licencji na wszystko, bo nie będę w sądzie tego udowadniać, jestem ostrożny po prostu. Nie przeżyłeś takiej kontroli, to masz lużny do tego stosunek.
Tak samo pewnie jest z użytkownikami co ściągają filmy z sieci i gry, ale to już ich sprawa.
Według mnie operator nie powinien umożliwiać nagrywania czego kolwiek, jak już to w chmurze, bo nie ma gwarancji że użytkownik tych materiałów nie udostępni.
Podobnie w temacie, skoro operator udostępnia ICU100 z możliwością nagrywania na dysku, to już mega bonus, oczekiwać więcej nie można.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCDnapisał(-a)@bluesmanniaki mam zdrowy stosunek do licencji na wszystko, bo nie będę w sądzie tego udowadniać, jestem ostrożny po prostu. Nie przeżyłeś takiej kontroli, to masz lużny do tego stosunek.
Tak samo pewnie jest z użytkownikami co ściągają filmy z sieci i gry, ale to już ich sprawa.
Według mnie operator nie powinien umożliwiać nagrywania czego kolwiek, jak już to w chmurze, bo nie ma gwarancji że użytkownik tych materiałów nie udostępni.
Na szczęście to jest tylko twoje wyobrażenie, żadne prawo w Polsce, póki co, tego nie zabrania. Co więcej - pobierane są z tego dodatkowe opłaty ukryte w cenie nagrywarek i nośników danych!
Aha, i nie mieszjamy do tego ściągania z sieci filmów i gier, to zupełnie ina bajka...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniaki nie neguję twojej wizji 😉
Jednak ja dmucham na zimne, mam odmienne zdanie i po Sądach nie chcę być ciągany, kasę też wolę na inne cele wydać, niż kary za łamanie licencji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCDnapisał: @Time88 napisz stosowny temat Tu > Pomysły (orange.pl)
Zgłosiłam.