- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder ICU 100 a telewizor Manta
Jak juz wchodzimy na poboczne tematy, to ten przypadek nie jest odosobniony. Dość dużo jest postów na ten temat, tylko telewizjia od konkurencyjnego operatora ( 2 literki z plusem). Ludzie tam piszą, że mają problem z nowymi, markowymi telewizorami i ratują się właśnie adapterami. Sam mam w domu telewizor manty, który służy do podglądu z kamer i bym sprawdził osobiście co i jak, ale nie mam dekodera cyfrowego:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam dzień wolny i próbuje to ogarnąć. Aktualizacja oprogramowania nie chce mi się w żaden sposób zrobić mimo że na infolinii pani mi powiedziała że mam wgrać tylko plik z bin, ale nadal sama się nie zaczyna tylko wyskakuje ekran że wykryto USB ale nic w tych folderach nie ma jak tam wejdę, potem dzwoniąc znów na infolinię żeby powiedzieć że na nic to dało, odebrał pan który stwierdził że aktualizacja tutaj nic nie pomoże i problem jest po stronie operatora. Wspominaliście coś o jakimś złączu hdmi z 1.4 na 2.0? O jakimś konwerterze? Coś tam mi świta w poprzednich postach i o jakimś banie? Czy jak kupię ten konwerter i podłączę to mogę wyłapać jakąś blokadę za to?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przede wszystkim sprawdź czy zmiana rozdzielczości na dekoderze z "Auto" na "1920x1080" nie naprawi problemu. Dekoder powinien wtedy korzystać z HDCP 1.4 a nie 2.2.
PS Chodziło o ban na forum a nie o blokadę dekodera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
P60,i60,p50 czy i50?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wasyliefnapisał(-a)P60,i60,p50 czy i50?
Na początku obojętnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Żadna nie dała nic.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wasyliefnapisał(-a)Żadna nie dała nic.
Przykro mi to słyszeć. W takim razie spróbowałbym użyć konwertera, który zaproponował @atlas_cudow bo IMHO nie masz już innej możliwości wymuszenia odpowiedniej dla telewizora wersji HDCP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wasyliefnapisał(-a)Mam dzień wolny i próbuje to ogarnąć. Aktualizacja oprogramowania nie chce mi się w żaden sposób zrobić mimo że na infolinii pani mi powiedziała że mam wgrać tylko plik z bin.
Czyli resztę plików Manta udostępnia dla zabawy:) Żeby było trudniej?? Pliki zbędne, jeżeli takie są, telewizor po prostu pomija, np. plik readMe.txt.
@wasyliefnapisał(-a)Wspominaliście coś o jakimś złączu hdmi z 1.4 na 2.0? O jakimś konwerterze? Coś tam mi świta w poprzednich postach i o jakimś banie? Czy jak kupię ten konwerter i podłączę to mogę wyłapać jakąś blokadę za to?
Mówiliśmy o wersji HDCP a nie HDMI - To nie jest to samo.
- « Poprzedni
- Następny »