Dekoder 4K Stream a pilot smart samsung - nie można sterować pilotem tv

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 423
  • 1533
  • 4

Mogę ci tylko pomóc z funkcją uniwersalny pilot w Samsungu (ta funkcja jest na nowszych telewizorach, więc nie wiem, czy będzie u ciebie). Kliknij na smart hub (domek na pilocie) i wyszukaj źródła (pokaże się wybór HDMI) i jeżeli tam jest uniwersalny pilot - to będzie super wiadomość :0 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 169
  • 584
  • 0

@Marcus777  A to może być możliwe. Jeśli jednak ten dekoder jest na Androidzie to może ma(bo nie znam go dokładnie) w Menu>Ustawienia>Piloty i urządzenia współpracujące? Może ta metodą? Oczywiście wszystko dekoder i TV połączone kablem HDMI.

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 23
  • 54
  • 0

Na chwile obecną mam podłączony dekoder do TV przez HDMI. W TV ustawione Anynet+ a w dekoderze CEC i nie działa.

• 23
  • 54
  • 0

@janio1 napisał(-a)

@Marcus777  A to może być możliwe. Jeśli jednak ten dekoder jest na Androidzie to może ma(bo nie znam go dokładnie) w Menu>Ustawienia>Piloty i urządzenia współpracujące? Może ta metodą? Oczywiście wszystko dekoder i TV połączone kablem HDMI.

Dekoder w zakładce piloty ma jakąś opcję łączenia sprzętów przez bluetooth, ale pilot samsunga nie ma bluetoooth.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 169
  • 584
  • 0

Raczej więcej niż prawdopodobne że nie będziesz mógł sparować. Na odległość trudno coś poradzić. Sorry.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8672
  • 35073
  • 293

@Marcus777napisał(-a)

Na chwile obecną mam podłączony dekoder do TV przez HDMI. W TV ustawione Anynet+ a w dekoderze CEC i nie działa.

Nie działa sterowanie dekodera pilotem od telewizora, tak?

Bo chyba sterowanie telewizora pilotem od dekodera działa? Tzn. jeśli włączysz tylko dekoder, to TV się chyba też uruchomi? Czy to też nie?

• 23
  • 54
  • 0

Niestety, jak włączę dekoder pilotem od dekodera to telewizor sie nie włącza. Nic z tym dekoderem Stream nie działa....ani w jedną ani w drugą stronę.

• 8672
  • 35073
  • 293

Aaaa, to dziwne. Taki układ u mnie działa, tzn. Stream 4k + TV Samsung, pilot od TV w szufladzie, nieużywany. No ale to starszy TV, zupełnie głupi. Może pomógłby reset obu i konfiguracja od zera, ale nie polecam, nie dla takiego mikrego efektu. Masz chyba pecha.

• 8672
  • 35073
  • 293

Jednak muszę się trochę skorygować. Sprawdziłem raz jeszcze i owszem, pilot od TV jest w szufladzie, ale CEC jednak nie działa. Wszytko jest "z hebelka" włączane i wyłączane, a do sterowania jest używany pilot dekodera.

• 23
  • 54
  • 0

Czyli jednak też pilot od telewizora nie działa z dekoderem?! Ciekawe co z tym jest nie tak?!