Nie można wyświetlić tego widżeta.

powiadomienie o połączeniu oczekującym

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 19
  • 33
  • 0

powiadomienie o połączeniu oczekującym

Cześć, mam pytanie odnośnie połączeń oczekujących, jeśli prowadzę rozmowę, i ktoś do mnie dzwoni, dostaje informacje o nadchodzącym połączeniu na ekranie telefonu i dźwięk, ale niestety ktoś kto do mnie dzwoni, nie dostaje informacji ze ja aktualnie prowadzę rozmowę, i stąd mam czasem sytuacje, że ktoś mi mówi ze nie odbieram telefonu, i na moje "nie odbierałem bo rozmawiałem " - zawsze jest mhm był normalnie sygnal... no i jestem pewien że kiedyś leciała informacja dla dzwoniacego, że aktualnie prowadzę rozmowę, pozostań na linii lub rozłącz się,  czy jakoś tak... i tu pytanie do Was, czy też tak macie? Coś się w tym temacie zmieniło i nie ma już powiadomienia dla dzwoniacego? Oczywiście mam abonament, Smart plan LTE105. 

Z góry dziękuję za odpowiedź 

* Wpis wydzielony jako nowy temat - moderator Bartłomiej

14 ODPOW. 14

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19518
  • 56471
  • 767

powiadomienie o połaczeniu oczekującym

@Matik608 u mnie występuje powiadomienie dla dzwoniącego, że aktualnie prowadzę rozmowę i jak chce kontynuować, to niech czeka na linii na połączenie. Komunikat podawany jest raz, potem już tylko sygnał dzwonienia. Jeżeli jest poczta aktywną na moim numerze, to po kilku dzwonkach uruchamia się poczta głosowa. Plan mobilny.

• 19
  • 33
  • 0

@ketrasaArtur czyli jednak u mnie jest coś nie tak 😕 pisałem na czacie z konsultantem, który stwierdził ze wszystko jest OK, no ale mnie to jednak denerwuje, dużo korzystam z telefonu i często mam sytuacje ze ktoś mi zwraca uwagę ze dzwonil i nie odebrałem i głupie przemawianie ze rozmawiałem a nie było zajęte... ciekawe czy jest jakaś możliwość naprawy abym też miał taki komunikat, i jestem pewien że kiedyś u mnie też on się pojawiał 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2079
  • 6531
  • 70

@Matik608 Weź drugi telefon i zadzwoń do siebie podczas trwania polaczenia, być może ten komunikat jest na twoim numerze tylko inni dzwoniący go olewają. A jeśli masz możliwość to potestuj dzwoniąc z kart innych operatorów - może tam się gdzieś chochlik schował?

Anonim

Nie dotyczy

Tak jak @spiro napisał potestuj. Może spróbuj na próbę włączyć potem wyłączyć pocztę glosowa. Jak nadal nic to kontaktuj się z BOK. Bo tłumaczenie, że taka sytuacja jest normalna jest co najmniej śmieszne śmieszne. I ty masz mieć stosowny sygnał od telefonu i rozmówca świadomość zajętości a nie sygnał jak zwykle. Niech robią zgłoszenie techniczne i tyle. 

• 19
  • 33
  • 0

@Anonim @spiro no i potestowalem jak radziliscie, i okazało się że nie działa mi również usługa "ktoś dzwonił ", żadnej informacji przy wyłączonym telefonie ani dla mnie ani dzwoniacego, i przy próbie połączenia faktycznie żadnej informacji o zajetosci numeru, co ciekawe próbowałem włączyć pocztę głosową jak radził @spiro , poczta niby aktywna, wyłączyłem telefon i co? I nic... abonent niedostępny, poczta nie działa. Dzwonilem do Ornage, zrobili zgłoszenie techniczne, zobaczymy czy coś pomoże. Co ciekawe robiłem test z żony telefonem, i tam również nie ma informacji o zajetosci numeru, numer jest w ofercie Flex, i do testów miałem jeszcze T-mobile 

Anonim

Nie dotyczy

@Matik608 dobrze, że potestowałeś  wykluczyłeś problem ze strony telefonu. Nie pisałeś wcześniej, w jakieś ofercie masz numer ale po opisie problemów tak zagadywała. Mam nadzieję, że szybko ogarną Tobie temat. 

Tu  masz link gdzie użytkownicy piszą o podobnych problemowych. 

• 19
  • 33
  • 0

@Anonim pisałem w pierwszym poście na samym końcu, abonament w taryfie Smart Plan Lte 105 🙂 

Anonim

Nie dotyczy

@Matik608 ja i moja spostrzegawczość 😅

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 309
  • 540
  • 15

@Matik608 Czy korzystasz z dodatkowej karty SIM z tym samym numerem?