Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

błędne rozliczenie pakietu

okwiatkowska02
Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy

Witam, od samego początku korzystania z usług Orange abonament mam problem z zawyżonym zużyciem danych komórkowych. Korzystam z telefonu na oprogramowaniu IOS. Mam duży pakiet internetu LTE (45GB), który wyłączyłam dla takich aplikacji jak np Youtube, gdzie zużycie danych faktycznie może być wysokie. Wraz z początkiem nowego miesiąca wyzerowalam statystyki i po dwóch dniach użytkowania telefon pokazuje zużycie na poziomie około 3 GB, tak samo twierdzi aplikacja. Nie jest jednak to możliwe przy moim oszczędnym użytkowaniu.

3 ODPOW. 3
ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

@okwiatkowska02 zerowanie najlepiej wykonać z początkiem okresu rozliczeniowego, wtedy dokładnie będzie widać zużycie danych i porównać z ubywaniem pakietu.

Dla przykładu podam zużycie danych, słuchając radia internetowego, to około 1-2 GB na dobę, nawigacja pobiera około 10-80 MB na kilometr (zależy od trasy), aplikacja telewizyjna PlayNow 0,5-1 GB na godzinę.

Nie podajesz, jak długo korzystasz z yt, ale taki pobór danych na dwa dni wygląda mi na realny  przy niewielkim korzystaniu z yt.

Anonim
Nie dotyczy

@okwiatkowska02  iPhone sam z siebie zużywa sporo danych, więc albo się z niego normalnie korzysta i nie liczy zużytych gb, albo mocno ogranicza, co do liczników dawnych w Mój Orange, zestawienia miesięcznie są raczej prawdziwe, wybiórcze mogą być zawyżone, przy takim pakiecie jaki masz iPhone chyba da rade

ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny

Wiadomość zawiera obraz

Dzisiaj zaobserwowałem błędne rozliczenie GB w aplikacji z powiadomieniem SMS. 

Screenshot_2022-10-13-10-31-44-185_pl.orange.mojeorange.jpg

Screenshot_20221013-103157_Messages.jpg