- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy zauważyliście jakieś zmiany w opłatach na fakturach za ostatnie trzy miesiące. Przyjrzyjcie się pierwszej zakreślonej kolorem pozycji. W ciągu dwóch ostatnich miesięcy w moim przypadku opłata za internet domowy wzrosła o ok. 35 zł. W Orange twierdzą że inflacja? Co jest grane? Dlaczego? Czy to nie przesada? Co o tym sądzicie?
______
* Wpis wydzielony jako nowy temat - Bartłomiej
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoka faktura
Obecnie w umowach jest zapis inflacyjny i mogą podwyższać sobie opłaty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoka faktura
@janio1 ja za internet mam bez zmian (posiadam tylko internet). Przeczytaj dokładnie umowę i faktury to szybciej znajdziesz wyjaśnienie tej sytuacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoka faktura
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoka faktura
@janio1 o pierwsze nie szanujesz nas, piszesz w jakimś archiwalnych tematach, po drugie jaki masz regulamin usług, jak po promocji cena usług/ opłat wzrasta to jest ok, my wglądu w twoje konto nie mamy, więc jakiej pomocy oczekujesz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoka faktura
Nie mam do nikogo pretensji. Piszę w temacie archiwalnym żeby nie zakładać nowego, a dotyczącym jednak faktury. Pytam tylko czy u kogoś pojawiły się zmiany w opłacie za internet domowy. Jeśli chodzi o inne punkty pozostają bez zmian. Rabat jest na Extra TV. Odznaczyłem kolorem jedyną opłatę która uległa zmianie to oplata za sam internet i tego dotyczyło moje pytanie. Żądnej filozofii tu nie ma. Płaciłem, płacę i będę dalej płacił. Pytanie zadane było z ciekawości czy ktoś nie zauważył takich podwyżek.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoka faktura
Tak dla porządku: rozumem Twoje dążenie do uporządkowania, ale silnik tego formum nie jest z nim kompatybilny - zawsze lepiej jest założyć nowy temat niż podczepiać się pod stary. Nowy temat dotyczy wszak Twojej faktury, więc nie wiesz czy ma jakikolwiek związek z tym historycznym - i raczej nie ma.
Po drugie, nie, żadnych zmian na fakturze u mnie nie ma.
Po trzecie o każdej zmianie warunków umowy klient jest informowany, więc jeśliby miały ci się zmienić opłaty to powinieneś był być o tym poinformowany. No chyba że zmiana wprost wynika z umowy (np. skończył ci się rabat). Szczegóły są na rachunku szczegółowym, niczego nie musisz się domyślać. Jeśli coś tam się nie zgadza z Twoją umową, to reklamuj. Reklamacje faktur to jedne z najbardziej typowych reklamacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoka faktura
@janio1 wszelkie niejasności wyjaśnia się w bok Orange, połączenie jest bezpłatne 😎
Masz regulamin oferty i pewnie wszystko jest opisane, Orange ot tak nie podnosi opłaty 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wysoka faktura
Odpowiadam wszystkim. Nie narzekam. Zapytałem z ciekawości. Oczywiście zadzwonię do Orange, chociaż już raz dostałem odpowiedź że jest to związane z inflacją. Dlaczego tylko na mojej fakturze to po pierwsze. Nie było powiadomienia o podwyżce to po drugie. Będę wyjaśniał to po trzecie. Po czwarte to jak mówi moja żona 35 zł to nie tak wielka kwota. Może ma rację.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »