Wysoka faktura

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 294
  • 1090
  • 5

Wysoka faktura

Czy zauważyliście jakieś zmiany w opłatach na fakturach za ostatnie trzy miesiące. Przyjrzyjcie się pierwszej zakreślonej kolorem pozycji. W ciągu dwóch ostatnich miesięcy w moim przypadku opłata za internet domowy wzrosła o ok. 35 zł. W Orange twierdzą że inflacja? Co jest grane? Dlaczego? Czy to nie przesada? Co o tym sądzicie?

fak_1.jpg

fak_2.jpg

fak_3.jpg

______

* Wpis wydzielony jako nowy temat - Bartłomiej

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2426
  • 7579
  • 240

wysoka faktura

Jak 35 zł to ewidentnie skończył się rabat na extra TV po 3 lub 6 mc. W poprzedniej FV było rozliczenie proporcjonalne, a w obecniej pełna opłata.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 ODPOW. 12

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 1360
  • 6201
  • 48

wysoka faktura

@janio1 

Obecnie w umowach jest zapis inflacyjny i mogą podwyższać sobie opłaty.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2317
  • 10624
  • 72

wysoka faktura

@janio1  ja za internet mam bez zmian (posiadam tylko internet). Przeczytaj dokładnie umowę i faktury to szybciej znajdziesz wyjaśnienie tej sytuacji.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 4069
  • 19451
  • 99

wysoka faktura

U mnie bez zmian, cały czas płacę 95 zł za 1000Mbps. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2426
  • 7579
  • 240

wysoka faktura

Za mało danych, Umowa na czas nieokreślony ? Był jakiś rabat - umowa się skończyła to zniknął rabat ? Porównaj szczegóły opłat z faktury - tam znajdziesz różnicę.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3292
  • 17708
  • 86

wysoka faktura

@janio1 o pierwsze nie szanujesz nas, piszesz w jakimś archiwalnych tematach, po drugie jaki masz regulamin usług, jak po promocji cena usług/ opłat wzrasta to jest ok, my wglądu w twoje konto nie mamy, więc jakiej pomocy oczekujesz?

• 294
  • 1090
  • 5

wysoka faktura

@IreneuszCD 

@Glut 

@Arti_Kn_Pl 

Nie mam do nikogo pretensji. Piszę w temacie archiwalnym żeby nie zakładać nowego, a dotyczącym jednak faktury. Pytam tylko czy u kogoś pojawiły się zmiany w opłacie za internet domowy. Jeśli chodzi o inne punkty pozostają bez zmian. Rabat jest na Extra TV. Odznaczyłem kolorem jedyną opłatę która uległa zmianie to oplata za sam internet i tego dotyczyło moje pytanie. Żądnej filozofii tu nie ma. Płaciłem, płacę i będę dalej płacił. Pytanie zadane było z ciekawości czy ktoś nie zauważył takich podwyżek.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9658
  • 40044
  • 330

wysoka faktura

Tak dla porządku: rozumem Twoje dążenie do uporządkowania, ale silnik tego formum nie jest z nim kompatybilny - zawsze lepiej jest założyć nowy temat niż podczepiać się pod stary. Nowy temat dotyczy wszak Twojej faktury, więc nie wiesz czy ma jakikolwiek związek z tym historycznym - i raczej nie ma.
Po drugie, nie, żadnych zmian na fakturze u mnie nie ma.
Po trzecie o każdej zmianie warunków umowy klient jest informowany, więc jeśliby miały ci się zmienić opłaty to powinieneś był być o tym poinformowany. No chyba że zmiana wprost wynika z umowy (np. skończył ci się rabat). Szczegóły są na rachunku szczegółowym, niczego nie musisz się domyślać. Jeśli coś tam się nie zgadza z Twoją umową, to reklamuj. Reklamacje faktur to jedne z najbardziej typowych reklamacji.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3292
  • 17708
  • 86

wysoka faktura

@janio1 wszelkie niejasności wyjaśnia się w bok Orange, połączenie jest bezpłatne 😎

Masz regulamin oferty i pewnie wszystko jest opisane, Orange ot tak nie podnosi opłaty 😎

• 294
  • 1090
  • 5

wysoka faktura

Odpowiadam wszystkim. Nie narzekam. Zapytałem z ciekawości. Oczywiście zadzwonię do Orange, chociaż już raz dostałem odpowiedź że jest to związane  z inflacją. Dlaczego tylko na mojej fakturze to po pierwsze. Nie było powiadomienia o podwyżce to po drugie. Będę wyjaśniał to po trzecie. Po czwarte to jak mówi moja żona 35 zł to nie tak wielka kwota. Może ma rację.