- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry,
czy jeśli telefon był wzięty "na raty" w Orange, czy taka informacja jest widoczna na fakturze? Jeśli tak, to gdzie jej szukać i jak jest opisana?
Jeśli informacja o ratach nie jest widoczna na fakturze, czy jest możliwość weryfikacji, czy telefon był wzięty na raty w inny sposób?
pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@enemis Orange nie blokuje IMEI telefonu z nie placenie rat, własność przechodzi od razu.
Regulamin punkt 5
https://orange.binaries.pl/bw//20155/0/59910/75eb01ec-0182-4141-9133-8cc35857ef8e
Tutaj masz info od rzecznika Orange
Tak ze jesli kupisz telefon to bedzie Twoja wlasnoscia i nie musisz sie martwic o niesplacanie rat przez poprzedniego wlasciciela.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Telefon na raty, a informacja na fakturze
Najprościej na swoim koncie Mój Orange, w zakładce "Umowy i urządzenia", będziesz miał informację o ilości rat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawa jest troszkę inna. Chce kupić używany telefon z Orange i zastanawiam się, w jaki sposób upewnić się, czy nie był kupiony "na raty".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@enemis tego niestety nie sprawdzisz nigdzie, nawet u operatora, ale Orange nie blokuje telefonów za nie płacenie rachunków przez abonenta z telefonem na raty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@enemis Orange nie blokuje IMEI telefonu z nie placenie rat, własność przechodzi od razu.
Regulamin punkt 5
https://orange.binaries.pl/bw//20155/0/59910/75eb01ec-0182-4141-9133-8cc35857ef8e
Tutaj masz info od rzecznika Orange
Tak ze jesli kupisz telefon to bedzie Twoja wlasnoscia i nie musisz sie martwic o niesplacanie rat przez poprzedniego wlasciciela.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bardzo dziękuje użytkownikom @Anonim i @byczyn_86. W takim razie mam jasność co do sprawy i temat wyczerpany.
Mam tylko nadzieję, że stanowisko odnośnie do blokowania telefonów nie zmieni się z czasem, po tym jak zakupie sprzęt 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@enemis jestem pewien ze sie nie zmieni😉