Systemy bilingowe Orange - niezapłacana faktura.

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 16
  • 31
  • 0

Powie mi ktoś jak to możliwe 

Dziś przyszedł mi na mail info o niezapłaconej fakturze....

Dzień dobry, kontaktujemy się, ponieważ 03.07.2026 r. minął termin płatności faktury z 19.06.2026 r. za usługi mobilne. Nadal nie otrzymaliśmy wpłaty. Prosimy wpłacić ją jak najszybciej, aby uniknąć działań windykacyjnych.

Numer konta klienta : 1.285917XX <  - i to zauważyłem później pomyślałem że znajdę płatność po tym numerze, on się zawsze wyświetla jak klikniesz przełącz konto (po prawej na dole małe literki)

66.45zł do zapłaty.

Widzę jest opcja - zapłać w Mój Orange...to do daje zapłać...ale...tam wszystko zapłacone.

Zdziwiłem się, bo wiem że powinna przyjść opłata aktywacyjna...60zł + 5ziko router i długo jej nie ma.

Chcę zapłacić to...no ale nie mogę. to nie PLAY że klikne "Zapłać fakturę" i cześć.

Nie daje mi to spokoju więc szukam gdzie one jest, bo na usługach łączonych (Konto z Światłowodem i dwoma numerami) czysto, za poprzedni miesiąc 0,00zł.

Więc myślę...może inne konto?!

Tak...na jakiś szarym koncie...gdzie kiedyś był numer na kartę, zanim nie został wciągnięty na kontrakt....

Orange słonko ty moje...ja chce mieć wszystko na JEDNYM rachunku, a nie szukać rachunków po kontach.

Obawiam się przyszłości współpracy z Orange. 

Za nieterminową płatność, o której nikt nic nie wiedział doliczyliście sobie 1.45 które powinno być zwrócone, nie mogę odpowiadać za wasz system bilingowy.

Ciekawe co przyszłość w Orange przyniesie, powitanie dość chłodne. 

W każdym bądź razie opłata aktywacyjna i opłata za router się znalazła...pytanie...czy teraz ZAWSZE tam będę miał wszystkie płatności...to nie jest śmieszne - bo widać te konto TYLKO z poziomu strony www, a nie aplikacji. 

Zły początek w Orange.  Aby dalej już było dobrze, szanuję z perspektywy czasu system bilingowy Play.

Zrzut ekranu 2026-07-6 o 11.04.17.png
9 ODPOW. 9

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 4070
  • 19453
  • 99

Z tym Play to chyba syndrom sztokholmski 🙂  Trzymam kciuki żeby minęło 👍

• 16
  • 31
  • 0

Chyba tak...Jednak play system faktur miał globalny...

JEDEN PESEL = Jedna faktura...

I miał maila z reklamacjami i gorzkimi żalami... tu cholera wie jak reklamację złożyć że mi skasowali ponad złotek i proszę o przeksięgowanie.

Wiesz trochę nie zrozumiałe że 

Konto nr 1. to Usługi Łączone (Internet  i 2 numery) czyli Orange Love + Abonament XS

Konta 2. jest uż szare bo to orange na kartę mój numer

Konto 3. jest też szare bo to orange na kartę mama

Oczekiwał bym opłaty aktywacyjnej oraz opłaty 5pln za router na konto nr 1...a w sumie gdziekolwiek kliknę na płatności - będą rozpisane  Konto 1+2+3 = do zapłaty.

Wydawało mi się to logiczne, ale chyba przerosło orange.

Żebym chociaż dostał fakturę na maila =x meh. To dostałem gorzkie żale że nie zapłacone, a w Aplikacji Orange ciągle sprawdzam czy wszystko cacy. 

Okres rozliczeniony od 10. więc pewnie 10 lub 11. będzie nowa faktura...ciekawe gdzie.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2430
  • 7596
  • 240

No cóż umowa na ten kontrakt została podpisana na oddzielnym koncie i tyle. Trzeba połączyć konta.
Za mało danych, czy ten numer jest w abo czy w love - czy na firmę (tu zawsze będzie oddzielna faktura dla stacjonarnych i mobilnych), jak została zawarta umowa. Mozliwe że najpierw z karty na abo, a potem dopiero do love.

Samo się nie naprawi - trzeba połączyc konta.

• 16
  • 31
  • 0

W sumie mam tak

Konto

1. Usługi Łączone

+Orange Love (Mój + Światło)

+Orange abonament XS (mama)

Jak na obrazku, dwie różne usługi, ale na jednym koncie z usługami łączony. Oczekiwałbym że wszyskie płatności, i obciążenia będą tutaj.

A nie na jakiś starym koncie które jest szare...i dawniej było Orange Free na Kartę.

Zastanawia mnie czy to jednorazowy błąd. Czy przez następne 24 miesiące bede się w przeglądarce przełączał na konto które nie jest widoczne z Mój Orange.

Zrzut ekranu 2026-07-6 o 12.15.58.png

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2321
  • 10643
  • 72

@pziomka  sam sobie tak wybrałeś kupując usługi "w różnych pakietach". Musisz to polączyć, aby mieć wszystko na jednej fakturze.

• 16
  • 31
  • 0

Aplikacja mobilne pokazuje że są razem.

A płatność znalazła się gdzieś indziej.

Co do zasady 2 numeru i internet są razem, nie są osobnymi kontami.

Screenshot_20260706_122805_Mj Orange.jpgZrzut ekranu 2026-07-6 o 11.04.47.png

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 804
  • 4551
  • 33

@pziomka W aplikacji mój orange konto przełącza się klikając ikonkę ludzika w lewym górnym rogu - wyskoczy menu wyboru

img45594.png

• 16
  • 31
  • 0

Tak wiem wiem..i mam tylko 4 konta.

1. Łączone usługi (2 numery i światełko w kabelku)

2. ZTE Intenret na kartę 

3. numer na karte dla dzieciaka 😆 

4. karta bazarek, złota rączka.

I kurtyna. System bilingowy orange jest ciekawy. Dam znać co się stanie na następny okres rozliczeniowy. Bede napewno maltretował telefoniczine i  czatem orange.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 430
  • 2054
  • 39

Zapewne podpisywałeś kilka umów w jednym czasie, kliknęli Ci to na dwóch kontach, od razu połączyli, ale ta pierwsza faktura rozliczyła się na oddzielnym koncie..