- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z extra kartą Esim na apple watch 7 sw cellular + iphone 11 pro max
Dzień dobry,
Nie działa mi extra karta esim na moim nowym zegarku ap 7 sw cellualar zakupionym prosto od producenta. (Mój plan taryfowy to orange love)
Zrobiłam już chyba wszystko co było możliwe żeby to zadziałało:
- Najnowsze oprogramowanie na zegarku i telefonie,
- Restart urządzeń do ustawień fabrycznych i ponowna instalacja aplikacji,
- 4 krotna próba dezaktywacji i ponownej aktywacji extra karty esim (za co będę musiała zapłacić a i tak nie działa),
- Wymiana starej fizycznej karty sim na najnowszą kartę sim w salonie orange i znowu ponowna aktywacja extra karty sim : 0 efektu,
- Dzowniłam na infolinię orange (0 pomocy i odsyłanie do salonu orange),
- W salonie orange również bezradni.
Na stronie orange w aktywnych usługach wszystko świeci się na zielono - extra karta sim aktywna.
Sprawdzanie usługi na zegarku wykonuję poprzez włączenie trybu samolotowego na telefonie, wówczas na zegarku pojawia się komunikat tak jak na zdjęciach - że plan jest aktywny i sieć połączona z orange. Natomiast gdy chce wykonać połączenie wychodzące z zegarka to sieć nie działa, internet na zegarku nie działa, jak ktoś chce zadzwonić do mnie gdy mam na telefonie tryb samolotowy i połączony zegarek z planem orange - to jest brak sygnału.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Gizela5000 kartę Edyta eSIM można wymienić z obsługą tylko na internet lub na wszystko. Co wybrane było do uruchomienia karty eSIM?
Kolejna sprawa, czy zegarek znajduje się na liście wspieranych urządzeń do obsługi eSIM:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przy wyborze karty esim wybrałam obługę na wszystko.
Jak zegarek mógłby nie znajdować się na tej liście wspieranych urządzeń skoro to najnowszy apple watch 7 z wbudowanym esim?
edit: już sprawdziłem na liście którą podesłałeś i mój zegarek ma wsparcie: Apple Watch Series 7 GPS + eSIM
Ale i tak nie działa ;(
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Gizela5000 masz na koncie obecnie aktywne karty eSIM? Jeśli tak, to zostaw tylko jedna i sprawdź działanie zegarka. Jeśli dalej będzie problem, to usuń wszystkie eSIM i załóż na nowo tylko jedna. Czasami ponowne uruchomienie eSIM pomagało.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie mam żadnych innych aktywnych kart esim oprócz tej jednej, którą dodałam do zegarka.
Robiłam to już 4 krotnie - usuwałam kartę esim i po jakimś czasie po dezaktywacji aktywowałam ponownie kartę esim w nadziei, że coś to pomoże, ale poza tym, że 4 razy zapłaciłam 5 zł za akywację to nic więcej się nie działo i karta esim na zegarku nadal ma status aktywny ale nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Gizela5000 zgłoś problem do wsparcia Apple.
Ustaw e-sim tylko do Danych Mobilnych, bo obstawiam problem z ustawieniem do połączeń na e-sim, dlatego takie problemy masz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Gizela5000 po dodaniu karty eSIM do zegarka robiony był restart zegarka?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po kilka razy restartowałam zegarek i telefon, nic to nie daje.
@Anonim
czyli mam po raz 5 dokonać dezaktywacji karty esim i aktywować ją na nowo tylko na dane mobilne czyli internet? Masakra...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Gizela5000 trzeba było wcześniej tu pisać, przyoszczędził byś kasę, dziwne że BOK Orange tego nie doradził czy salon 😉
Inna opcja, to inny numer e-sim, wtedy możesz połączenia i internet mieć na zegarku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim
No dobrze, ale jesli aktywuję kartę esim tylko na internet - to będą mi działać połączenia przychodzące i wychodzące jeśli telefon będzie wyłączony?
Czy tylko internet na zegarku mi wtedy będzie działał? Czyli imessage i messenger...
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »