Nie można wyświetlić tego widżeta.

Pomyłka ORANGE niesłuszne koszty

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 17
  • 4
  • 0

Dzień dobry,

piszę w imieniu bliskiej mi osoby, pani Janiny z Piekar Śląskich,

w lipcu 2017 została podpisana umowa w salonie ORANGE w Katowicach, umowa została sporządzona na panią Janinę K. Orange popełniło błąd auto-uzupełniając dane osobowe !!!

Przy podpisaniu umowy dowiedziałem się, że Orange używa auto-uzupełniania danych osobowych i omyłkowo na umowie znalazły się dane osoby o tym samym imieniu i nazwisku. 
Pani Janina z Katowic, która wylegitymowała się dowodem osobistym potwierdziła złe dane i zaczęło się...

Od tego czasu na mój adres mailowy przychodziły rachunki od Pani Janiny z Katowic. Okazało się, że Pani Janina z Katowic nie płaci rachunków ponieważ ich nie dostaje... co poskutkowało, że na naszym koncie zaległość ponad 1000 zł. Otrzymaliśmy również pismo od Orange, że nie płacenie rachunków grozi windykacją, zajęciem należności na koncie, komornikiem wiadomo, itp, itd. Sprawa została zgłoszona na policję ponieważ ORANGE po wniesieniu reklamacji uznało, że jest w posiadaniu umowy z naszym podpisem.... Pierwsze pytanie dlaczego nikt nie zweryfikował, że Pani Janina według Orange ma usługi zarejestrowane na dwa różne dowody osobiste ? Sprawa się ciągnie do teraz... "ani me, ani be, ani przepraszam" ze strony ORANGE!! strasznie mi się to nie podoba jak obchodzą się z tą sprawą. W pewnym momencie ORANGE zawiesiło płacenie rachunków i dostawałem faktury zero złotych... nagle zaczynają przychodzić normalnie rachunki a sprawa "ucichła" ? składam kolejne reklamacje odnośnie sprawy jest to już chyba 5 raz... wykonuję regularnie telefony do Orange, za każdym razem dostaję to samą odpowiedź: nic nie możemy zrobić czekamy na pismo z policji. Orange oczekuje odpowiedzi od policji, już ponad 4 miesiące, na pytanie dlaczego sprawa została odrzucona, dodam, że prawnie jest to uregulowane przepisami, że nie trzeba się tłumaczyć z "tego" co chce Orange. Rozumiem, że będziemy czekać w nieskończoność na odpowiedź z Orange? Proszę o pomoc, po ostatnich przebojach z Orange chcę zakończyć współpracę i więcej ich nie znać... Dodam jeszcze, że Orange w odpowiedzi odesłało mi umowę Pani Janiny z Katowic i dysponuję jej danymi, co również działa w drugą stronę i Pani Janina z Katowic może prosić o umowę Pani Janiny z Piekar... jakaś totalna paranoja. We własnym zakresie skontaktowałem się z osobą uprawnioną do zawierania umów z Orange, która podpisywała i zatwierdzała umowę... już straciła pracę i dostała zakaz pośredniczenia, podpisywania umów, tym samym Orange potwierdziło tylko swoją winę w tym incydencie a ja nadal od 4 lipca 2017 nie mam zakończonej sprawy... 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32827
  • 39136
  • 1391

Nie oczekuj rad na forum. Tym bardziej ani Irek ani ja nie pracujemy w Orange. Każdy ma prawo do ochrony wizerunku jeśli nie jest osobą publiczną. Ponadto jeśli ta osoba ma status podejrzanego w sprawie, to sam możesz mieć spore problemy.

Jeśli nie chcesz ankiet, możesz przy kolejnym kontakcie z BOK poprosić o wykreślenie Twojego numeru z ankiet.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

15 ODPOW. 15
Anonim

Nie dotyczy

Tu tego nie rozwiążesz, Forum może coś doradzić, do Sądu trzeba się udać, dawno to trzeba było zrobić, Prawnika jakiegoś wynajmij on to prawidłowo rozegra, ja bym tak długo nie droczył się z Orange, prawnika mamy w Firmie.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32827
  • 39136
  • 1391

Poruszasz dosyć skomplikowane i indywidualne sprawy, więc nikt w takiej sprawie Ci tu nie pomoże niestety. Sprawy z zakresu "nadużyć" są dosyć delikatne i trzeba czekać na działanie organów państwowych. Jeśli odpowiedzi uzyskane w trybie reklamacyjnych nie są satysfakcjonujące, sugerowałbym skorzystać z pomocy lokalnego rzecznika konsumentów.
Anonim

Nie dotyczy

Ciekawi mnie jedno, ta właścicielka nr normalnie korzysta z sim karty, generuje koszty?

Trzeba było od razu zareagować by zablokowali nr, to jakiś przekręt, moim zdaniem, nic że pracownika winnego tego procederu nie ma, trzeba to zebrać do kupy i wysmażyć sprawę sądową, nie czekać w nieskończoność aż Operator to zrobi.

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32827
  • 39136
  • 1391

Jeśli w Orange jest zgłoszone nadużycie, to Orange zazwyczaj blokuje kartę sim.

• 17
  • 4
  • 0

tak super orange zablokowało karte sim ale ta pani ma jeszcze sprzęt na raty telefon Huwawei p10 lite, nie jest tani i raty się cały czas naliczają na ten moment jest do zapłaty ponad 1000 zł. Ostatnie pismo z Orange wystawione na 980 zł jakieś 3 miesiące temu...

• 17
  • 4
  • 0

i jeszcze jeden numer jakieś orange love z internetem ... i dodatkowym sprzętem

Anonim

Nie dotyczy

Co do telefonu to sprawa cywilna, zwrot kosztów i może coś jeszcze, dziwne że ta osoba nie próbuje tego wyjaśnić, to jawny przekręt jeśli olewa sprawę, wypadało by się z nią skontaktować, a nuż jeszcze coś dobierze na raty, nie czekać tylko działać @Knapol.

• 17
  • 4
  • 0

Ja chcę wiedzieć dlaczego istnieje takie coś jak auto-uzupełnianie danych skoro jest możliwość popełnienia pomyłki jak widać ?! i skoro dwie osoby się pod tym podpisały dlaczego cierpi osoba trzecia .... ???? MAMY ADRES, MAMY NUMER DOWODU, MAM UMOWĘ sporządzoną na inną osobę ? i co teraz kredyt ? chwilówki nabrać na nie wiadomo jakie kwoty ? no ludzie szanujmy się, w dobie dzisiejszej technologi jestem w stanie z tymi danymi zrobić wszystko... a orange sobie spokojnie odpisuje na pisma zbywając nas dalej... jakaś paranoja ja nie mogę spać po nocach..

• 17
  • 4
  • 0

świetnie ale ta osoba jeszcze nie ma numeru wpisanego bo się DOWIEDZIAŁEM JEŚLI KTOŚ NIE MA NUMERU TO WPISUJĄ STANDARDOWO  1 2 3 4 5 6 7 ;D a numery na które była umowa są zablokowane, mam teraz wsiąść w taxi i zapukać do drzwi licząc, że otworzy starsza miła pani i mi pomoże ? fajni jesteście ORANGE ... dlatego chce zakończyć wszelką współpracę...