Nie można wyświetlić tego widżeta.

Płatności e-faktur przez interia rachunki

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 29
  • 0

Witam
Chciałbym dostawać e faktury na adres email do zakładki rachunki by móc je opłacać przez rachunki interii. Do pewnego czasu je dostawałem ale już niestety nie dostaje. Czy można było by mi pomóc?

Screenshot_2024-11-16-19-05-27-550_pl.interia.poczta_next.jpg

6 ODPOW. 6

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 293
  • 1125
  • 4

Płatności e faktur przez interia rachunki.

@rafal1936  zadzwoń do BOK i załatwisz sprawę.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1798
  • 7827
  • 65

Otwórz ustawienia Filtry i sprawdź czy masz włączone "Rachuki":

tolek_0-1731847381235.png

Czy od innych firm dostajesz faktury do zakładki Rachunki na swojej poczcie? 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2689
  • 11080
  • 105

Cześć @rafal1936 

Jeśli nie otrzymujesz na swój adres e-mail e- faktury to sprawdz czy na koncie Mój Orange logując się poprzez strone www czy masz wprowadzony poprawny adres e-mail do e-faktury lub czy rachunek nie znajduje się w folderze Spam i Kosz. Sprawdzisz to logując się na Mój Orange poprzez stronę www (adresem e-mail i hasłem) https://www.orange.pl/twojekonto/logowanie. Wybierz Faktury i płatności, następnie Ustawienia płatności i kliknij Zmień adres e-mail. Zmieniasz dane do wysyłki faktury. Upewnij się, czy dane adresowe do kontaktu w zakładce Ustawienia są aktualne.  Obecnie trwaja prace w serwisie Mój Orange i musiałbyś to sprawdzić jutro po godzinie 7.

Pozdrawiam 🙂

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 29
  • 0

Wydaje sie że ma Pan racje i to bedzie rozwiazanie bo to jakby było wyłączone u mnie w aplikacji moj orange. A czy mogę zrobić tak że przyjdzie do mnie aktualna e faktura do zapłaty na moją pocztę? Ona zostala juz wystawiona w aplikacji moj orange ale do rachunkow interii nie przyszła..

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2689
  • 11080
  • 105

@rafal1936  to w tym przypadku musisz skontaktować się z doradcą na Orange czacie poprzez zalogowanie się na konto Mój Orange lub zadzwonić na infolinię Orange *100 lub 510 100 100 i przedstawić zaistniałą sytuację, że na Twój adres e-mail w tym miesiącu nie została wysłana e-faktura. Poproś konsultanta o sprawdzenie czy masz włączoną e-fakturę i czy masz podany poprawny adres e-mail? Jesli nie będzie włączona e-faktura/będzie niepoprawny adres e-mail na Twoim koncie to poproś o włączenie jej/zmianę adresu e-mail a takze o wysłanie tej aktualnej e-faktury oraz przyszłych e-faktur na Twój adres e-mail.

Daj znać czy udało się rozwiązać zaistniałą sytuację

Pozdrawiam 🙂

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 834
  • 3214
  • 25

@rafal1936 

Z doświadczenia wiem że te darmowe konta e-mail potrafią różnie działać, nie przychodzą w ogóle lub z dużym opóźnieniem. Do takich ważnych rzeczy warto kupić płatne konto e-mail, koszt kilkadziesiąt zł rocznie. 

Nie pamiętam czy interia lub wp ale mieli (może nadal mają) bana i pewne e-mail nie dochodzą w ogóle.

Ps. Od kilku lat mam wykupiony serwer i działa to bardzo dobrze. Tobie wystarczy same konto e-mail co jest tańsze niż serwer.