Nie można wyświetlić tego widżeta.

Orange Love ograniczenie prędkości do 64Kb/s - Październik 2021

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19496
  • 56390
  • 766

@Kiernek niestety zostają reklamację. Kiedyś po podpisaniu umowy, internet działał przez miesiąc z pełną prędkością. Potem była półroczna rozbudowa nadajnika, więc z internetu praktycznie nie dało się korzystać. W odpowiedzi na reklamację i pytanie o rozwiązanie umowy dostałem odpowiedź, że to jest internet mobilny i operator nie ma obowiązku świadczyć gwarantowanej prędkości. Z tego tytułu nie może zostać rozwiązana umowa, bo nawet minimalny transfer się odbywa, więc usługa jest świadczona. Zostają więc tylko reklamację. Jeżeli operator uzna prawidłowość w działaniu usługi, to przysługuje rekompensata w wysokości 1/30 wysokości abonamentu za jeden dzień. Tyle można uzyskać.  

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 12
  • 13
  • 0

@ketrasaArturno w twoim przypadku to akurat mieli argumenty bo miałeś internet mobilny i nie musiałeś z niego korzystać akurat w obszarze gdzie rozbudowywali nadajnik tylko gdzieś z innego miejsca 😉 No ale tutaj jeśli kwestia zasięgu jest spełniona, telefon sprawny, koledzy nie maja problemów zasięgiem, u mnie zwalnia po wykorzystaniu pakietu, i kaganiec założony jest na prędkość o wiele niższa niż w umowie, gdzie SMS przyszedł i powiedziane nawet na infolinii zostało, że ewidentnie coś jest nie tak to chyba jak po jakimś okresie nie wywiążą się z umów to musi przysługiwać jakieś prawo. To tak jakbyś wynajął ekipę co robi tobie remont łazienki umawiasz się co maja robić i na kwotę która masz zapłacić. Robią tylko połowę łazienki ale masz zapłacić za całość…”ale dlaczego mam płacić za całość?!” … a no robili ? Nie ważne, że poł ale robili więc płać za całość 😄 już tak poważnie to nie brzmi 😉

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 19496
  • 56390
  • 766

@Kiernek jak już wspomniałem, reklamacja. Nic innego nie zrobisz. Jak zerwiesz umowę z powodu niskiej prędkości, zapłacisz karę.