- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opłata za 00-800 pomimo aktywnych blokad premium i międzynarodowych
FYI: 00-800 to połączenie widoczne w billingu jako międzynarodowe ale blokada połączeń międzynarodowych ani blokada usług premium go nie blokują.
Dzielę się z Wami jako ciekawostka (bo Apple się nie chwali) i uwaga dla wyszukujących takie numery w przyszłości - można się nadziać tak jak ja - połączenie jest płatne dodatkowo jako numer specjalny, poza minutami w abonamencie i zestawiane pomimo aktywnych wszelkich możliwych blokad numerów premium/międzynarodowych itp.
Z plusów i pochwał: O rozpatrzył reklamację w 6 minut i oddał koszt połączenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@the_woocash Czasami jest/było (niestety) tak, że wszelkie blokady poczynione w serwisie mój orange w celu zabezpieczenia przed dodatkowymi opłatami za usługi premium/poza abonamentem nie blokują wszystkiego mimo, że tak myśli abonent. Kilka lat temu miałem przypadek o podobnym charakterze - naliczone zostały dodatkowe opłaty w ogóle za coś czego też świadomie nie włączałem a uważam się za ogarniętego użytkownika. Na moją uwagę, że mam włączone wszelkie blokady konsultant przyznał, że nie wszystkie blokady samodzielnie może włączyć abonent, lecz należy zlecić przez bok a może - tu mój domysł - system orange miał jakieś dziury i nad wszystkim nie panuje. W każdym razie reklamacja przyjęta została i zrealizowana od ręki. Warto jednak przestrzegać abonentów. Teraz jestem we Flex i chyba żadne niespodzianki premium tu nie grożą - mam nadzieję 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziury to niestety możliwy scenariusz ☹️00 to teoretycznie międzynarodowy bezpłatny i dlatego blokada go nie obejmuje. Nie wykluczone, że dalej jest przekierowanie.