Nie mogę zainstalować eSIM na zegarku - mimo że było mi to obiecane. Co teraz zrobić?

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2204
  • 21

Nie mogę zainstalować eSIM na zegarku - mimo że było mi to obiecane. Co teraz zrobić?

@Banana Jeśli nie pomógł wrzucony wcześniej przez @atlas_cudow film, to może ten da rozwiązanie 

https://www.youtube.com/watch?v=a3zjl7tw08M

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 21
  • 0

Przed podpisaniem umowy w salonie Orange, pracownicy tego salonu obiecali mi, że po podpisaniu umowy z Orange podłączą eSIM do mojego zegarka z mojego smartfona. Jednak po podpisaniu umowy powiedziano mi, że nie da się tego zrobić z mojego smartfona, ponieważ można połączyć się z nim tylko z zegarkami Samsunga, a mój zegarek jest innej firmy. Zostałem po prostu oszukany. W salonie Orange działają oszuści. 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1491
  • 5956
  • 57

@Banana  zegarek był kupowany w tym salonie?

• 10
  • 21
  • 0

Nie, tak jak i smartfon. 

• 478
  • 2204
  • 21

Masz połączony smartwatch z telefonem i ściągniętą na telefon aplikację do tego smartwatcha?

Tak jak napisał wcześniej @atlas_cudow telefon nie musi obsługiwać e-sim tylko smartwatch.

BTW- żeby korzystać z esim na zegarku w orange nie trzeba się tak poświęcać podpisując terminowe umowy. Można to zrobić na prepaidzie. W sumie wszystko już napisano 

• 10
  • 21
  • 0

Cały problem polega na tym, że podczas rozmowy ze specjalistami w salonie Orange, nikt nie zadał tylu dobrych pytań, co tutaj. Zostałem po prostu oszukany i podpisałem umowę. Wszystko jednak opisałem już powyżej. 

Dziękuję za tak cenne informacje. Bardzo brakuje odnośników do zasobów, które opisałeś, a które mogłyby posłużyć do wdrożenia opisanych możliwości. Nawet pomijając ten fakt, wystarczy powiedzieć, że w moim przypadku ta informacje są nieaktualne.

Dziękuje za tak przyjazną reakcję. 

• 10
  • 21
  • 0

Nie trzeba oszukiwać ludzi, by podpisali umowę lub dotrzymali obietnicy, mianowicie pomocy w zainstalowaniu karty eSIM na moim zegarku, za pośrednictwem mojego smartfona.  I zróbcie to w tym salonie Orange, gdzie swoimi obietnicami wymusili podpisanie umowy. 

Dziękuję za pomoc. 

• 478
  • 2204
  • 21

Członkami tego forum są „zwykli” użytkownicy usług, klienci Orange, którzy z własnej woli poświęcają swój czas, aby w miarę swoich mniejszych bądź większych doświadczeń lub wiedzy pomóc/doradzić innym w zakresie usług świadczonych przez Orange lub sprzętu używanego do korzystania z tych usług. Skarg i reklamacji w imieniu Orange raczej tu nikt nie przyjmuje.

Jaki masz cel?

1.Jeśli celem jest doprowadzenie do sytuacji, aby pracownik salonu dokonał instalacji usługi na prywatnym sprzęcie klienta w ramach obowiązków służbowych, to może pogadaj w tej sprawie z kierownikiem salonu? Trudno rozstrzygać jaki może być efekt

2 A może jednak celem jest posiadanie esim na smartwatchu? E-sim na smartwatchu możesz mieć w taryfie abonamentowej Orange lub nieabonamentowej Orange Flex. Dane, które podałeś- o posiadaniu numeru abonamentowego, telefonu z androidem i tego smartwatcha, który jak wskazuje np. wrzucony w wątku film jest obsługiwany przez Orange PL (przynajmniej był 3 lata temu), sygnalizują, że taki cel może być z powodzeniem zrealizowany.