Zakupiłam tv w salonie Orange dopełnili wszystkie czynności co do adresy dostawy . 4 listopada zamówiłam tv do dnia dzisiejszego nie otrzymałam sprzętu raty za sprzęt się liczone do rachunku nie wiem na jakiej podstawie . Składałam wiele reklamacji które zostały anulowane przez pewną panią z działu reklamacji nie napisze imienia i nazwiska reklamacje się ciągną i jak dla mnie Orange próbuje mnie oszukać bo chcą spłaty rat za coś czego nie otrzymałam .
Umowa była podpisana w salonie Orange tv miał być dostarczony na adres domowy . W sumie były wysyłane trzy tv jeden zaginol w magazynie drugi pojechał do Wrocławia gdzie ja jestem z Elbląga trzeci również zaginol nie dostałam nic żadnego potwierdzenia odbioru tv
@Barbiczka311 masz informację od kuriera o zaginięciu przesyłki? Powinno być tak, że to kurier powinien z nadawcą się dogadywać o braku dostarczonej przesyłki. Zebrał bym jeszcze raz wszystkie dane łącznie od kuriera i z ponowną reklamacją wysłał wszystko na czacie i/lub w salonie w którym była podpisywana umowa.
@Barbiczka311 po pierwsze to nie ma żadnych podstaw do płacenia rat, przecież nie mają potwierdzenia odbioru sprzętu przez Ciebie, po drugie złóż jeszcze raz reklamację do Orange i do firmy kurierskiej. Po trzecie istnieje taka instytucja jak Miejski Rzecznik Konsumentów - Oficjalny serwis internetowy miasta Elbląg. (elblag.eu) do którego powinnaś się udać i opowiedzieć o zaistniałej sytuacji, przedstawiając posiadane dokumenty i oni w Twoim imieniu będą interweniować.
@Barbiczka311 a ten ktory udał się do Wrocławia został tam odebrany?
Nie mam pojęcia cięgle dzwonię do biura obsługi zgłaszam nie uzyskałam do dnia dzisiejszego wyjaśnienia i konkretnych informacji cięgle jestem zbywana a do faktory są doliczane raty za tv którego nie mam .
Złożyłam ponad 6 reklamacji cięgle są anulowane bez podania przyczyny .
@Barbiczka311 udaj się do Rzecznika Praw Konsumenta w Elblągu, tam przedstaw swoją sytuację, na pewno zajmą się sprawą.