- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak wydostać numer komórkowy z Orange Love
Tak dokładnie, sami mi to zasugerowali i tak tym tokiem myślenia poszedłem. 😄 Nie wiem, może za chwilę złożę wniosek o przeniesienie numeru u innego operatora... chociaż teraz to już jestem zakręcony. Mam wrażenie, że reguły tej gry nie są jasne dla samego Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@delltop , jak zaproponowali Ci przejście na kartę, to nie rób nic. Daj znać jak już numer będzie w ofercie na kartę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wracam... pomęczę Was jeszcze trochę. 😁
Jeszcze raz w skrócie jak komuś nie chce się czytać:
Mam Orange Love (internet, tv, nr komórkowy, nr stacjonarny).
Umowa już na czas nieokreślony.
Chcę jak najszybciej się wydostać z Orange Love i utrzymać numer komórkowy.
22.07.2022 pan konsultant na czacie przyjął zgłoszenie o przeniesienie numeru z Orange Love do ich oferty na kartę. Sam mi napisał, że będzie w tej sprawie kontakt emailowy/telefoniczny jak najszybciej bo oznaczył sprawę jak Pilne, ale jednak może to potrwać do 7 dni.
Co drugi dzień kontaktuję się z Orange i słyszę, że 7 dni to 7 dni, proszę czekać.
Przed chwilą rozmawiałem na czacie z Panią Angelą i już nie "do 7 dni" tylko 7-14 dni...
Nie mam pojęcia kiedy mój numer zostanie przeniesiony i do kiedy będę opłacał usługi OL...
Na chwilę obecną mój okres rozliczeniowy kończy się za 8 dni.
Niczego w sumie nie wiem, a nie uśmiecha mi się płacić za dwa kolejne okresy rozliczeniowe bo pewnie nie zdążą rozpatrzyć zgłoszenia w ciągu tych 8 dni (tzn. ja w to już nie wierzę bo jaką ma pewność, że bez mojego nacisku oni się odezwą).
W załączniku screen z mojej ostatniej rozmowy na czacie Orange.
Powiedzcie mi, czy ja mogę wycofać to zgłoszenie i złożyć wniosek o przeniesienie numeru do innego operatora z jakąś dowolną datą czy co zrobić by jak najszybciej się uwolnić od Orange (albo przynajmniej dobrnąć do sytuacji gdzie będę na 100% pewien terminów co kiedy się wydarzy i za co jeszcze będę musiał płacić).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@delltop napiszę jak ja zrobiłem z OL. Poszedłem do konkurencji, złożyłem wniosek o przeniesienie numeru z konkretną datą, potem za kilka minut poszedłem do salonu Orange i złożyłem wypowiedzenie. Przeniesienie przebiegło bez problemu, numer zachowany, umowa na OL rozwiązana.
Na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się, tylko poszedł do konkurencji i już złożył wniosek o przeniesienie numeru. OL zostanie i tak rozwiązany z tytułu rozerwania usług. Oczywiście wszystko monitorowane. Potem bym się zastanowił, czy przenieść numer do Orange na kartę, czy zostawić numer u konkurencji.
Często korzystam ze strony:
https://www.orange.pl/view/przenies-numer-do-orange
która umożliwia w łatwy i szybki sposób przeniesienie numeru do Orange na kartę bez koniecznego nawiedzania salonu. Ważne, aby dane prawidłowo wypełnić, aby były zgodne z obecnym operatorem.
To jest moja podpowiedź, sprawdzona na własnej skórze, decyzja należy do Ciebie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturnapisał(-a)@delltop napiszę jak ja zrobiłem z OL. Poszedłem do konkurencji, złożyłem wniosek o przeniesienie numeru z konkretną datą, potem za kilka minut poszedłem do salonu Orange i złożyłem wypowiedzenie. Przeniesienie przebiegło bez problemu, numer zachowany, umowa na OL rozwiązana.
Na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się, tylko poszedł do konkurencji i już złożył wniosek o przeniesienie numeru. OL zostanie i tak rozwiązany z tytułu rozerwania usług. Oczywiście wszystko monitorowane. Potem bym się zastanowił, czy przenieść numer do Orange na kartę, czy zostawić numer u konkurencji.
Często korzystam ze strony:
https://www.orange.pl/view/przenies-numer-do-orange
która umożliwia w łatwy i szybki sposób przeniesienie numeru do Orange na kartę bez koniecznego nawiedzania salonu. Ważne, aby dane prawidłowo wypełnić, aby były zgodne z obecnym operatorem.
To jest moja podpowiedź, sprawdzona na własnej skórze, decyzja należy do Ciebie.
Ja każdą skuteczną podpowiedź biorę w ciemno, na chwilę obecną nie zależy mi na umieszczeniu numeru w jakiejś docelowej ofercie tylko na wyrwaniu go z OL i szybkim zakończeniu/opłacaniu ich pakietu. Nie wiem czy mam sugerować się tym co mówią czyli, że muszę tyle czekać i być z Orange / opłacać ich do pełnego końca rozliczeniowego czy to po prostu takie ich procedury a może można to zrobić szybciej...
Znowu skoro jest już u nich jakieś zgłoszenie o przeniesienie numeru do oferty na kartę to znowu nie wiem czy ta sytuacja nie blokuje mi złożenia wniosku u innego operatora.
Strasznie to zagmatwane. Dzięki za sugestię. 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@delltop nie było składanego wniosku o przeniesienie do innego operatora, więc nic nie jest blokowane. Dziś już za późno, aby składać wniosek o przeniesienie. Najlepiej zrobić to w dzień roboczy do południa, wtedy najczęściej numer jest przenoszony następnego dnia. Obecnie zbliża się weekend, a na weekend nie polecam składania wniosku o przeniesienie, chyba że z konkretną datą. Ponieważ masz umowę na czas nieokreślony, więc nie musisz czekać do końca okresu rozliczeniowego. Jeżeli numer zostanie przeniesiony przed końcem okresu rozliczeniowego, pakiet OL ulegnie rozwiązaniu z tytułu rozerwania usług, zostanie kilka dni przed okresem rozliczeniowym, więc Orange musi wystawić fakturę korygującą za okres proporcjonalny. Zwrot nadwyżki płatności za niepełny okres rozliczeniowy uzyskasz dzwoniąc na infolinię.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najszybciej numer wyciąga się z OL, przenosząc go do innej sieci na kartę, potem można powrócić do Orange na kartę, wewnątrz sieci, te przenosiny, czasem utykają w martwym punkcie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem czy jest sens jak wyznaczyli już migrację do oferty na kartę. 🙂🟧
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ron ciekawe czy ta migracja do prepaid Orange będzie 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim @Uważam, że tak. Tym bardziej pisał kolejny raz do Obsługi i każdy potwierdzał termin 7 dni 😁