Jak sprawdzić, ile GB jest do wykorzystania?

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3782
  • 17343
  • 95

Hej. Mam kartę firmową abonamentową. Mam ją do testów. Nie jest moją własnością, tylko pracodawcy. Czasem wyczerpuje mi się pakiet GB i nie mam możliwości sprawdzenia, czy karta SIM nie działa, czy urządzenie, które testuje, czy po prostu skończyły się gigabajty. I moje pytanie, czy da się sprawdzić, ile zostało GB przez SMS lub USSD? Aplikacja MO jest totalnie zablokowana dla tej karty. 

14 ODPOW. 14

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3194
  • 13230
  • 130

Cześć @atlas_cudow 

Mam pytanie jaką posiadasz ofertę abonamentowa dla firm? W którym roku zawierałeś umowę i czy np to oferta promocji Orange Oferta dla Firm? 

Pozdrawiam 🙂

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3202
  • 17113
  • 84

*500 nie podaje tych informacji?

Bo kody i SMS raczej nie, ale nie mam firmowej SIM, mogę się mylić 😎

• 3782
  • 17343
  • 95

@Pablo5 Nie mam pojęcia co to za oferta. Karta ma z pół roku. To oferta typowo korporacyjna. 

@IreneuszCD Bardzo rzadko mam przyjemność używać tej karty w urządzeniu, które ma możliwość dzwonienia . Mogę tylko wysłać SMS lub użyć kodu USSD. Chyba że, *500 to właśnie kod USSD? 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3202
  • 17113
  • 84

Trochę słabo jak SIM karta tylko o internetu i dostępu do Mój Orange nie masz, może ktoś z NO zna rozwiązanie 😎

• 3782
  • 17343
  • 95

Karta ma możliwość dzwonienia ale rzadko ją używam w urzędzeniach, które mają taką możliwość. Czasem trafiałam na sztukę, z której da się wysłać SMS 🙂 Apka MO mówi, że nr telefon nie należy do Orange. 

• 3194
  • 13230
  • 130

Znalazłem taką informacje w regulaminu promocji Orange Oferta dla Firm  

pkt 33. Jeżeli wyślą Państwo SMS-a o treści ILE pod numer 80119 w celu sprawdzenia stanu niewykorzystanego Pakietu 10 GB, otrzymają Państwo odpowiedź zawierającą informację o łącznej pozostałej do końca danego okresu rozliczeniowego liczbie megabajtów, dostępnych zarówno w ramach podstawowego pakietu internetowego, dostępnego w ramach planu taryfowego, jak i Pakietu 10 GB, dostępnego w ramach niniejszej Usługi.

pkt 53. Dodatkowy pakiet 30 GB w kraju zwiększa podstawowy pakiet internetowy (dostępny w ramach abonamentu miesięcznego), o kolejne 30 GB. Oznacza to, że:
1) w przypadku wysłania wiadomości SMS o treści ILE pod bezpłatny numer 80119, w celu sprawdzenia liczby megabajtów, pozostałych do końca danego okresu rozliczeniowego, otrzymają Państwo zwrotnego SMS-a, zawierającego informację o łącznej liczbie megabajtów dostępnych zarówno w ramach usługi Dodatkowe 30 GB w kraju, jak i podstawowego pakietu internetowego;

@atlas_cudow to spróbuj wysłac SMS o treści ILE pod numer 80119

Więcej informacji w załączonym regulaminie promocji Orange dla firm

Daj znać czy udało się uzyskać informacje o ilości GB 

Pozdrawiam 🙂

• 3782
  • 17343
  • 95

@Pablo5 Dziękuję! Jutro sprawdzę, czy działa.

• 3194
  • 13230
  • 130

Ok 🙂

Miłego wieczoru 🙂

Pozdrawiam 🙂

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

@atlas_cudow  sprawdź kody: *111#, lub  *101*01#