- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
[Internet mobilny] Realne zużycie GB - różnica między "Mój orange", a statystykami routera
Witam wszystkich forumowiczów,
Mam problem z weryfikacją, ile ja faktycznie "tych internetów" zużywam.
Do rzeczy - router pokazuje mi około 20GB zużytych do tej pory.
Wchodząc na "Mój Orange" - jest to wartość 175GB.
I tutaj teraz największa zagwozdka - do wczoraj, faktycznie zgadzało się zużycie 175GB w podsumowaniem wykorzystania (miałem tam chyba 280 z 450GB do wykorzystania).
Wchodzę dzisiaj na "Mój Orange" - na pasku podsumowania wykorzystania pozostało 433 z 450 (dodali mi GB?). Nic mi się totalnie nie zgadza - router, wykorzystanie w Mój Orange, wartości m
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
[Internet mobilny] Realne zużycie GB - różnica między "Mój orange", a statystykami router
@adrianokg dane mogą być aktualizowane z opóźnieniem, stąd różnice. Inne mogą być algorytmy zliczania ruchu i np aktualizacji...Ja bym się routerem nie przejmiwal, licznik Orange I tak jest nadrzędny jako dostawcy netu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
[Internet mobilny] Realne zużycie GB - różnica między "Mój orange", a statystykami router
Najbardziej wiarygodny jest kod jak jest dla danego pakietu GB i router ma taka możliwość.
Potem strona MO.
Nie wiem czy to prawda aplikacja podaje z opóźnieniem, ale stara być najbardziej aktualną z zużyciem GB i przewiduje do przodu.
Dokładnie to możesz sprawdzić na stronie MO. Zakładka Wykaz połączeń. Wybrać odpowiedni zakres dat a w filtrach z menu rozwijanego internet.
Było tez zamieszanie z dodatkowym bonusem za doładowanie przy takiej ilości to bardzo prawdopodobne.
Ja się zabezpieczyło bug usługą Więcej czasu na Internet to nie było korekcji inaczej podobno mogli skorygować i to dwa razy.
Z jakiego konta GB schodziły?
Router pod UPSem?
Jakie możliwości ma router pamiętania zużycia GB oraz planowania zużycia z blokadą inernetu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@adrianokg Nie obraź się ale opis mało zrozumiały i wygląda jakbyś nie potrafił interpretować danych w "Mój Orange". Mimo a może dlatego, że znam trochę "Mój Orange" to mam problem, bo wydaje się że podane dane nie przedstawiają tego co im przypisujesz.
Widziałeś te 450 za każdym razem w Mój Orange?
Jak nie widziałeś, to były korekty tych 450 przyczynę podałem .
PS. Po dłuższym zastanowieniu i braku możliwości edycji poprzedniego postu tak wnioskuję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spoko, nie obrażam.
Jak dla mnie to po prostu mało przejrzyste rozwiązania na stronie internetowej/aplikacji/bazie danych/algorytmach.
Wchodzę w podsumowanie wykorzystania - widzę 175GB (z 450GB + 50GB współdzielony).
A na głównej stronie lub w apce - 433 z 450.
W mojej opinii po prostu to mało czytelne. Co więcej - konsultant Orange też nie potrafil tego wytłumaczyć. 😉
Nieważne w takim razie, zobaczę pod koniec miesiąca na fakturze jak to wygląda.
Temat zamknięty, pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@adrianokgt To dowiedzieliśmy się, że problem dotyczy usługi abonamentowej.
To na przyszłość lepiej pisać w Abonamencie, a nie w Na Kartę.
A może nawet przy połączonych usługach to Internet domowy to odpowiedni dział?
Choć trochę się już domyślałem po opisie "Mój Orange"