- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy spłata jednej z dwóch nieopłaconych faktur zapobiegnie blokadzie IMEI?
@ketrasaArtur z płatnosciami zapominiało mi sie od Grudnia 2025 ale chce to teraz wszystko naprawic
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Windykacja Orange
@kacper211 to teraz aby nie było problemów, to należy jak najszybciej opłacić zaległe faktury. Musisz też się liczyć z naliczeniem dodatkowych opłat, skoro dług jest już w windykacji. Ale to wszystko zależy od operatora i Twojego stażu w Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Windykacja Orange
@ketrasaArtur narazie nic nie pisali o dodatkowej opłacie ta jak naprzykład odsetki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Windykacja Orange
Odsetki już masz wliczone zapewne. Zadzwoń na infolinię tam konsultant od razu odpowie na pytania. Nie musisz czekać za odpowiedzią na maila co może potrwać. Dodatkowo konsultant może płatność rozłożyć na raty. Aby nie doszło do blokady musisz zapłacić już całość, lub rozłożyć na raty u konsultanta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Windykacja Orange
@Arti_Kn_Pl na czacie kontaktowym w aplikacji mój orange konnsultant powiedział ze możliwosc z kontaktem z działem windykacji jest tylko przez email do nich, pytałem sie czy jest może możliwosc kontaktu telefonicznego to powiedzieli ze tylko przez email
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Windykacja Orange
@kacper211napisał(-a)@Arti_Kn_Pl na czacie kontaktowym w aplikacji mój orange konnsultant powiedział ze możliwosc z kontaktem z działem windykacji jest tylko przez email do nich, pytałem sie czy jest może możliwosc kontaktu telefonicznego to powiedzieli ze tylko przez email
No odpowiedział na pytanie o kontakt z działem windykacji. Natomiast rozłożenie płatności na raty czy odpowiedzi na podstawowe pytania typu czy muszę wpłacić całość cz część, ile do zapłaty, do kiedy płatność itp. są w gestii konsultanta pierwszej linii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy spłata jednej z dwóch nieopłaconych faktur zapobiegnie blokadzie IMEI?
Cześć @kacper211
Jeśli chodzi o pierwsze pytanie czy mogę najpierw opłacić fakture za grudzień? To tak, możesz najpierw opłacić starszą fakturę za grudzień, ale w kontekście blokady IMEI w Orange kluczowe jest uregulowanie
całości zadłużenia.
Jesli chodzi o wstrzymanie się z blokadą IMEI to niekoniecznie. Jeśli po opłaceniu grudnia nadal będziesz zalegać z fakturą za styczeń, ryzyko blokady IMEI nadal istnieje. Blokada jest nakładana, gdy operator odnotowuje regularny brak spłat rat.
Jeśli chodzi o pytanie czy będziesz musiał zapłacić całość faktury? Odpowiadając na to pytanie odpowiadam, że tak aby uniknąć blokady IMEI lub ją zdjąć, należy uregulować wszystkie zaległe raty.
Najlepszym rozwiązaniem jest zapłacić całość aby uniknąć blokady IMEI
Tutaj masz link o windykacyjnej blokady numeru IMEI https://nasz.orange.pl/t5/Baza-wiedzy-Telefony-i-tablety/Gdzie-sprawdzi%C4%87-czy-telefon-ma-blokad%...
Jeśli chodzi o rozłożenie zaległości na raty to znalazłem na stronie Orange w pkt 3 Dlaczego nie mogę rozłożyć płatności na raty? w tym linku https://www.orange.pl/omnibook/rozlozenie-platnosci-na-raty# cos takiego:
Nie rozłożysz zaległości na raty, jeśli np.:
- nie zostały dotrzymane wcześniejsze ustalenia:
- zadeklarowany termin spłaty,
- nie są spłacone zobowiązania, które wynikają z rat, prolongat,
- wniosek dotyczy rat, prolongat kolejnych dokumentów lub tych, które są już objęte ratami, prolongatą,
- odmówiliśmy już rat lub prolongat,
- należności są w obsłudze firmy windykacyjnej, która z nami współpracuje lub sprzedaliśmy wierzytelności,
- kwota raty jest mniejsza niż 25 zł.
- nie otrzymaliśmy od Ciebie wpłaty, która przekracza 30 zł.
Wiecej informacji znajdziesz pod tym linkiem Rozłożenie płatności na raty https://www.orange.pl/omnibook/rozlozenie-platnosci-na-raty#
Obawiam się czy będzie możliwość rozłożenie tych zaległości na raty 🙂
@kacper211 dobrze, że napisałeś na adres e-mail windykacji Orange to już wszystko będzie zależeć od doradcy/konsultanta z działu windykacyjnego Orange 🙂
Pozdrawiam 🙂