- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, wypowiedziałem umowę na Internet mobilny (od dłuższego czasu była to już umowa na czas nieokreślony) przy zamawianiu wziąłem najtańszy wtedy router Alcatel Link Zone za który płaciłem 3zł co miesiąc, razem 72zł... i teraz nie wiem czy ten router stał się moją własnością po spłacie czy to były raty za wypożyczenie? i czy mam go odsyłać? dodam ze gdzieś zapodziałem umowę... znalazłem tylko fakturę za router na kwotę 72zł. Proszę rozwiać moje wątpliwości.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy muszę zwracać router mobilny Alcatel link zone?
Dzięki @IreneuszCD
Dopytam jeszcze co się dzieje z numerem na którym był internet? po okresie wypowiedzenia zostanie automatycznie zablokowany? czy karta dalej będzie działać?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@newalfome numer dezaktywują po rozwiązaniu umowy 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@newalfome zależy co zostało zgłoszone w rozwiązaniu umowy. Często jest tak, że po zakończeniu umowy numer jest przenoszony do oferty na kartę. Czasami jest od razu po rozwiązaniu umowy wyłączany j karta SIM nie zaloguje się już do sieci. Jeżeli we wniosku o rozwiązanie umowy jest zaznaczone, że numer ma zostać przeniesiony do oferty na kartę, to tak zostanie zrobione po zakończeniu umowy.
Co do zwrotu sprzętu, to najczęściej urządzenia mobilne są własnością klienta po spłaceniu rat, więc urządzenia nie trzeba zwracać. Zawsze można sprawdzić, czyją własnością jest urządzenie i/lub czy trzeba zwracać, korzystając z pomocy konsultanta infolinia, czat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki @ketrasaArtur
Rozwiązanie umowy było poprzez infolinie, informacji co się stanie z numerem nie otrzymałem stąd było moje pytanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@newalfome zawsze przy złożeniu wniosku o rozwiązanie umowy można zaznaczyć, co ma być dalej z numerem.
Jeżeli.numer chcesz zachować, to albo na infolinii zgłosisz, że numer na być po zakończeniu umowy przeniesiony do oferty na kartę, albo zawsze można u innego operatora złożyć wniosek o przeniesienie z dniem rozwiązania umowy.