- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy Orange love jest pułapką bez wyjścia????
Temat przeniesiony z Konto Mój Orange do odpowiedniej kategorii + dodano etykiety - moderator Bartłomiej
witam,
Nikt mi nie pomógł w rozwiązaniu sprawy:
Koniec umowy Orange Love - oznacza przymusowe przedłużenie usługi lub utrata numeru. Podpisując umowę nikt nie uprzedzał że łączenie usług będzie na zawsze i nierozłączne - czy ma ktoś pomysł kogo poprosić o pomoc ???
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak to wygląda, choć niektórzy podają, że akurat numer komórkowy można zachować wnioskując przed końcem umowy o przeniesienie numeru do innego operatora. Wiązałoby się to z pewnymi opłatami karnymi, ale może się udać. To jednak nie sprawdzony/potwierdzony pomysł:
https://twitter.com/RzecznikOrange/status/1103723363464175616?s=19
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za odpowiedź
Ani w salonie ani na infolinii nikt nie mógł mi czegokolwiek zaproponować. Rozumiem że Orange po to "to" skonstruowało -wieczyste posiadanie klienta. Myślę, że trzeba sprawę rozwiązać na zewnątrz (Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów) a jeśli tu napotkam na mur jakiś przepisów to pozostanie nagłośnienie sprawy w "Uwaga TVN" lub podobnych.
Uważam że to problem nie tylko mnie dotyczy, ale jakiejś większej grupy użytkowników.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zdecydowanie uderz do UOKiK. Wystarczy zapewne jakaś opinia od nich (byle na piśmie). Z tego, co pamiętam, to operator nie może odmówić przeniesienia numeru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za odpowiedź.
Nawet nie chodzi mi tu o przeniesienie numeru do innej sieci - głównie chodzi mi o to by nie płacić 2 lata za intrnet którego nie używam - koszt 69zł x 24 miesiące = 1656 zł za nic......
Dziś zaczynam gromadzenie materiału do UOKiK.
Liczę że się uda .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@danielekpl Możesz bardziej nakreślić sytuację? Bo się zaczynam martwić...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawa jest banalna....
Jestem w Orange od jakiś 20 lat ( podpisałem pierwszą umowę jak jeszcze byli pod nazwą IDEA)
Moja umowa co 2 lata ewoluowała i zmieniała się -zawsze na relatywnie lepszych warunkach ....
Orange love wszystko zmieniło - podpisałem umowę 2 lata temu na kontynuacje swego numeru i dodałem jeszcze jeden numer z internetem mobilnym - w ramach korzystnej szeroko reklamowanej taryfy Orange Love. Wszystko było ok.
Umowa minęła i...... okazało się że teraz muszę kontynuować opłacanie tegoż internetu i nie mogę z niego zrezygnować bo to pakiet wiązany i nie ma opcji aby to rozdzielić. Chyba że rozwiąże całość i podpiszę nową umowę z NOWYM NUMEREM - czyli coś czego nie mogę akceptować.
Brak możliwości rozdzielenia , przeniesienia- pułapka.
tak to w szerokim skrócie wygląda........
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
pioterek grzeczniej pisz!
migracja nie jest możliwa!- taką dostałem odpowiedź
- « Poprzedni
- Następny »