Nie można wyświetlić tego widżeta.

Co to za nr?

ROZWIĄZANE
Anonim

Nie dotyczy

Co to za nr?

@bluesmanniak  te dziwne zachowanie fona, zależne jest od oprogramowania telefonu, było pisane o tym w sieci, chyba takie coś w Huawei do 2018 było, potem oprogramowanie poprawiono, cóż pisać o chińskich fonach, sporo dziwnych zachowań generują, mają branie bo są tanie, trzeba więc się pogodzić z ich wadami, ja mam Mi9 i RN6 pro i nie narzekam, ale mało wymagam od fona i godzę się z tym że to jednak nie IPhone czy Samsung.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 1067
  • 1686
  • 7

Co to za nr?

Tak przy okazji - radzę sprawdzić, które aplikacje mają uprawnienia do SMS. W moim Huawei było to 7 aplikacji, w tym Huawei mobile service (a to cwaniaczki!), Kontakty (po co?), Google oraz Usługi Google Play(no ci to muszą wszystko mieć, wrrr) - te powyłączałem. Zostały: Wiadomości (oczywiste), Wiadomości sieciowe (bo chcę) i Sklep Google Play (bo może się przydać).

Kolega z Samsungiem miał podobnie, w tym aplikację Samsung Service. A jak to wygląda u was?

Anonim

Nie dotyczy

Co to za nr?

Korzystam z Samsunga i iPhone, nic tam SMS nie sle na ten dziwny numer z pierwszego posta, nie kupujcie chińskich zabawek (fony), one szpiegują i SMS takie dziwne sla, jeszcze na dodatek płatne.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 1067
  • 1686
  • 7

Co to za nr?

@Anonimnie siej paniki, zostaw to Trumpowi 😉

Anonim

Nie dotyczy

Co to za nr?

@bluesmanniak  nic nie sieje, stwierdzam tylko fakt, to dawno opisane było w necie, chińskiego fona nawet dziecku bym nie kupił, Adam (syn) ma iPhone 7 i żona też ma iPhona 8 Plus 😎

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2591
  • 7014
  • 189

Co to za nr?

Huawei nie szpieguje bardziej niz np. facebookEmotikon: Język

Anonim

Nie dotyczy

Co to za nr?

Huawei to dziś mało sensowny i wiarygodny producent fomów, może na chińskim rynku, ale nie w UE, nie polecam od nich fonów, jak budżet skromny to ewentualnie Motorola czy Xiaomi, ale ten ostatni od serii 8 fonów 😎

Anonim

Nie dotyczy

Co to za nr?

@Anonim Taka prośba - uzasadnij swoją tezę, że telefon chiński to szpiegujący telefon, oraz to że Huawei to niewiarygodny i mało sensowny producent 😉

Miałem sam Xiaomi, brat ma cały czas; znajomi mają różne Huawei'e. Na wydajność i baterię nie ma prawa nikt z nich narzekać to takie po pierwsze 😉 

Po drugie - jakieś źródła, że szpiegują? Czy po prostu propaganda USA, bo nie mogą się dostać do tych telefonów aby właśnie szpiegować, to próbują im to wmówić, aby ich zniszczyć? 😜 

Sam mam obecnie iPhone, ale nie dlatego że Apple nie szpieguje (bzdura totalna, Apple szpieguje i to jak leci 😜 - z resztą... kto dzisiaj tego nie robi? USA tupnie nóżką to każdy producent musi zatańczyć niestety) - tylko dlatego, że potrzebuję ultra stabilnego i wydajnego telefonu, czego żaden Android mi nie da. 

Natomiast z tym szpiegowaniem to totalna bzdura. 

Nieważny jest model telefonu - ważny jest system na tym telefonie 😉 

Zostawię to tylko tutaj - https://www.telepolis.pl/wiadomosci/sprzet/android-bezpieczenstwo-huawei-vs-apple-iphone

Aby się zabezpieczyć przed "szpiegowaniem" - wystarczy dobrze zabezpieczony serwer na Linuxie + tunel VPN/TOR 😉 

Nieważny jest model telefonu jak wyżej napisałem - każdy szpieguje. 

Anonim

Nie dotyczy

Co to za nr?

@Anonim  pomiń temat szpiegowania, tak ogólnie to napisałem, chińskie fony są mało bezpieczne i tyle, drążąc temat sam Android sporo informacji wyciąga, ciekawe kto ma w to wgląd 😆

Anonim

Nie dotyczy

Co to za nr?

Tak ironicznie podam, że iPhone na tyle obudowy do bodaj 6s+ miał napisane "Assembled in China" - potem to zdjęli, ale telefony dalej składane są w ... Chinach ;D 

Nie zgodzę się z tym, że są mało bezpieczne. Wręcz przeciwnie - tak wszyscy narzekają na te chińskie telefony, a wbrew pozorom są one o wiele bezpieczniejsze, mocniejsze - i co najważniejsze dla rzeszy konsumentów - tanie. Nie tanie dlatego, że są mniej bezpieczne czy gorszej jakości - a tanie dlatego, że nie mają wielkiej marży oraz odpadają koszty technologii, bo produkcja jest praktycznie na miejscu. Wystarczy zakup gotowego SoC i reszty 😉 

iOS też sporo informacji wyciąga - sam system jest zamknięty. Ale myślisz, że Apple nie rejestruje tego, co robisz i kiedy? 😉 Robi to tak samo jak Android 😜 Potem te dane dostaje wiadomo jaki kraj... 

Przeciętny Kowalski nawet nie musi o tym myśleć, dlatego nie ma co siać paniki 😉