Nie można wyświetlić tego widżeta.

Co najlepiej zrobić? Potrzebuję cesję numerów z firmy na osobę prywatną a potem przenieść do NJU.

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 9
  • 0

Co najlepiej zrobić? Potrzebuję cesję numerów z firmy na osobę prywatną a potem przenieść do NJU.

Cześć! Mam pytanie odnośnie procesu zmiany planu firmowego na osobę prywatną, a następnie zmiany operatora (transfer numeru do nju).

A teraz więcej szczegółów, rodzicom niedługo (koniec kwietnia) kończą sie dwa abonamenty firmowe i chcieli by przenieść sie do nju wraz z numerami. Teraz właśnie mam pytanie jak najlepiej do tego podejść. Czy najpierw muszą zrobić cesje z "firmy" na siebie i potem zgłosić chęć przeniesienia numeru? Czy można zrobić cesje z planu firmowego bez przedłużania abonamentu/brania nowego na warunkach osoby fizycznej, tak aby z końcem kwietnia dalej mogli przejść do innego operatora? Dzięki wielkie za pomoc!

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

2 ODPOW. 2

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 520
  • 1972
  • 7

@Fbilk  najlepiej: przenieś do oferty na kartę, potem zrób cesję i wtedy do nju.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2198
  • 6379
  • 206

Przeniesienie do karty i potem przerejestrowanie - ok ale płatne 50 zł od numeru.

Jeśli to JDG i numery mają być w nju na tą samą osobę to zdjęcie działalności gospodarczej - bezpłatnie i potem nju.