- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?
Nie miałem extra simki.Do listopada tego roku wszystko super działało aż coś spieprzyli.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak możliwości wysyłania SMS po Wi-Fi Calling na iPhone. Przestało działać. Co zrobić?
Dzień dobry.Jestem po rozmowie z konsultantem i on uparcie twierdzi ,że Orange wyłączył usługę SMS po WiFi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Takie pytanie. Czy SMS po wifi to jest to samo co RCS?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bo jeżeli to jest to samo, to RCS działa w Orange cały czas ... Przynajmniej we Flex.
BTW, jeżeli to nie jest to samo, to może wywalczyli jedną usługę, żeby nie dublować?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Legion12 https://support-apple-com.translate.goog/en-us/118433?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=...
Piszą jeszcze, żeby włączyć wificalling do wysyłania SMS-ów
Różnice SMS i RCS https://www.persooa.com/blog/imessage-vs-sms-vs-rcs
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest włączony,wykonuje połączenia normalnie,spieprzyli tylko SMS-y i nie chcą się przyznać
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Legion12 to zadam głupie pytanie: skąd masz wifi? Może to nie globalnie, a lokalnie trzeba szukać problemu?
Może to działa tylko na IP od Orange? Lub coś w tym sensie bezsensu...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest to WiFi na platformie wiertniczej .Serwer jest w Norwegii.Jak pisałem wcześniej przez ostatnie 2 lata wszystko śmigało .Spieprzyli coś w listopadzie.Inni operatorzy działają ,bo mam kartę z plusa i Tmobile.Dodam ponownie że karta od Orange na doładowania działa -można wysyłać SMS-y po WiFi.Spieprzyli coś w moim abonamentowym numerze w taryfie love
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Legion12 krąg możliwości się zmniejsza...może masz rację, że wprowadzono jakieś zmiany dotyczące działania usługi...ale mi się nie chce wierzyć, że nie ma dziwnej zależności, skoro części użytkowników działa...
Trzeba jej poszukać przez analogię do np planów taryfowych czy usług aktywnych...czy choćby głupiej dystrybucji sprzętu