Blokowane połączenia aplikacji i gier w LTE

Poziom 17, Badacz Przestworzy
  • 37
  • 28
  • 0

Nastąpiła bardzo dziwna rzecz ponieważ... wszystko działa. Na każdej karcie, łącznie z tą "domowe LTE" - łączy ze wszystkim, działa i jest w porządku. Ale kompletnie nic nie robiłem - wyszedłem z psem na spacer i chwilę przed tym patrzyłem, to nic nie działało. A gdy wróciłem... działa wszędzie. 

Nie mam pojęcia co o tym sądzić... Fajnie, że działa, ale spodziewam się, że za kilka dni znów się popsuje. Być może to efekt wczorajszego telefonu do Orange i załozenia "ticketu"... 

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2204
  • 21

Zmiana ustawień, restarty połączeń 

• 37
  • 28
  • 0

Bardzo Panu dziękuję za pomoc. Dzisiaj również wszystko pracuje jak należy. Jeżeli znów pojawi się ten problem, odświeżę wątek 🙂

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 28
  • 0

posiadam ten sam problem, 2 karty od orange mają problem z spotify i cs2, gdy użyję karty plusa, wszystko śmiga, na moim profilu jest watek z chwilowym rozwiązaniem problemu, niestety po około tygodniu znowu jest to samo, w piątek złożyłem ticket, zobaczymy co będzie.

• 37
  • 28
  • 0

Dzień dobry - chcę odświeżyć wątek ponieważ znów to się dzieje.... Widzę też, że pojawił się Kolega z tym samym problemem.

Co w takim razie robić? To już jest bardzo irytujące... Bardzo. 

@SzymiSzyms - Czy mogłby Pan sprecyzować, kiedy u Pana się to stało? Czy były to okolice 16-20 maja? Jeśli tak, to sytuacje mamy bliźniaczo podobne i prawdopodobnie z błędu operatora. 

• 10
  • 28
  • 0

Dzień dobry, dokładnie tak, pierwszy raz ten problem wystąpił 15/16 maja, napisałem wtedy tutaj na forum post odnośnie tego problemu, i przypadkiem znalazłem rozwiązanie, wyłączyłem w ustawieniach routera opcje ALG, i dzięki temu znowu cs2 spotify, zaczęły działać, ale nie na długo, po tygodniu znowu występuje ten sam problem, mimo włączania/wyłączania tych ustawień 😞 w piątek znalazłem nowy wątek na wykopie ktoś twierdzi że problem rozwiązał poprzez dzwonienie do obsługi klienta, zrobiłem to samo, konsultant wysłał zgłoszenie do techników, dostałem w sobotę sms, że rozwiązują moje zgłoszenie. W poniedziałek pewnie dadzą znać co i jak, dam znać również tutaj czy to coś pomogło. 

• 37
  • 28
  • 0

Tak dokładnie jest - również trzykrotnie dzwoniłem do Orange i za każdym razem problem znikał, ale wracał po kilku dniach. Dobitnie widać, że problem nie leży po naszej stronie - ja już robiłem dosłownie wszystko, co tylko się da. @SzymiSzyms - czy mógłby Pan też orientacyjnie powiedzieć, z której części Polski pan pochodzi? Osobiście jestem z północnego-wschodu, może to jakaś "awaria" terytorialna? 

Może ktoś jeszcze ma jakiś pomysł, co możemy zrobić w tej sytuacji? 

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2930
  • 13886
  • 129

@maciekx94 @SzymiSzyms Stawiam na problemy z CGNATem. Spróbujcie testowo wykupić https://www.orange.pl/view/vpn

• 37
  • 28
  • 0

@Samotnicknapisał(-a)

@maciekx94 @SzymiSzyms Stawiam na problemy z CGNATem. Spróbujcie testowo wykupić https://www.orange.pl/view/vpn

Dziękuję - ciekawe. Tylko, co jest przyczyną tych problemów z CGNAT? 

Zakładam, że podany przez Pana sposób działa, ponieważ oprogramowanie VPN pomagało. Niemniej jednak, nie da się inaczej tego naprawić? Dodatkowe koszta do abonamentu mi się nie widzą, tym bardziej, że i tak place już bardzo dużo. 

Czy wymiana karty SIM lub routera może pomóc?

• 10
  • 28
  • 0

Oczywiście, również jestem z północnego wschodu, a dokładniej z Augustowa.