Nie można wyświetlić tego widżeta.

Abonament komórkowy - taryfy

ROZWIĄZANE

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 633
  • 1581
  • 21

Jako że kończy mi się umowa to sobie poszperałem za taryfą na komórkę....

No bo tak:  Miałem dotąd taką taniutką taryfę za 9,99pln gdzie jak zadzwoniłem to koszt był   99gr/dziennie , jak nie dzwoniłem to nic nie płaciłem  😄 . Jak dla mnie to przy moich kilkunastu rozmowach miesięcznie było to fajne i wystarczające.

Ale teraz nie widzę tej taryfy 😞  

Zacząłem szukać i trafiłem chyba na błąd?  lub czegoś nie rozumiem....

Ostatnia pozycja: 29,99pln - idę dalej i zmienia się na 59,99pln - i te bez różnicy czy zaznaczam pole 'mam stacjonarny' czy nie. Zrobiłem 2 zrzuty dla ilustracji.

Dobrze by było gdyby ktoś pracujący w Orange wyjaśnił.... 1oferta bez telefonu.gif2oferta bez telefonu z stacj.gif

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32832
  • 39207
  • 1392

Tak - to "marketing".
Na pierwszej stronie widzisz maksymalnie dostępy rabat.
Na drugiej - jesteś już zweryfikowany, widzisz ofertę dla Ciebie. Podejrzewam, że masz rabaty z ofert łączonych. Więc za ten numer możesz nie mieć maxa.
Masz link "sprawdź szczegóły" gdzie są wyszczególnione zasady Orange Open Extra i Orange Open II.

Musisz pamiętać, że umowę podpisujesz na konkretny abonament (ten wyższy). Jeśli masz kilka usług (i będziesz miał przez cały okres umowy, plus spełniasz inne warunki z regulaminu), to abonament nie wzrośnie. Teoretycznie gdybyś zrezygnował z jednej usługi - wtedy rabaty przeliczą się po nowemu. Trochę to zagmatwane, ale niestety tak już jest. Mogę w razie wu jeszcze inaczej objaśnić lub skontaktuj się z BOK - oni widzą jakie masz usługi - i konkretnie dlaczego taki rabat a nie inny.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32832
  • 39207
  • 1392

Od abonamentu 29,99 (z mniejszą ilością GB) co widać nie liczy się rabat Orange Open Extra. Więc jak chcesz nie brać oferty powiązanej, to możesz wybrać dwie opcje. Większy się opłaca, ale musisz mieć przez cały okres umowy usługę stacjonarną.

Tego za 9,99 zł już nie ma. To właściwie ten sam co za 19,99 ale nie ma już do niego rabatu 10zł za ofertę bez urządzenia.

@Jozefg: a próbowałeś dzwonić do DUK? nie masz więcej usług w Orange?

• 633
  • 1581
  • 21

Mam Funpaka + 3 komórki  😄

Ale tak jak widać na zrzutach - z prawej mam 29,99zł , klikam i przechodzę do następnego ekranu i tam to się zmienia na 59,99zł .

Nie ma tego w innych taryfach. O co tu chodzi? 

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32832
  • 39207
  • 1392

Bo standardowo abonament kosztuje 75,98 zł.
Od tego masz rabat za e-fv i terminową płatność - 5,01
za zgodę marketingową - 5,99
- 4,99 za przedłużenie umowy

więc wychodzi 59,99 🙂

potem na pierwszej stronie masz Orange Open Extra

podejrzewam, że na kolejnej nie masz - bo już masz jakiś Orange Open (czy inny rabat łączony)

bo jak teraz przedłużysz umowę i nie zaznaczysz "niezgody" to domyślnie rabaty się przeliczą po nowemu

tu musiałbym napisać nam kwoty i nazwy abonamentów (wyjściowe i po rabatach), ew skontaktować się z BOK (podejrzewam, że mogłeś to już nam pisać na forum, ale ciężko coś wyszukać)

• 633
  • 1581
  • 21

Chyba coś źle wytłumaczyłem na czym błąd polega....

Po kliknięciu na taryfę i przejściu na następny ekran wyboru zmienia się cena abonamentu  o  30zł  - na zrzutach to widać

2oferta bez telefonu z stacj.gif3oferta strona2.gif

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32832
  • 39207
  • 1392

Tak - to "marketing".
Na pierwszej stronie widzisz maksymalnie dostępy rabat.
Na drugiej - jesteś już zweryfikowany, widzisz ofertę dla Ciebie. Podejrzewam, że masz rabaty z ofert łączonych. Więc za ten numer możesz nie mieć maxa.
Masz link "sprawdź szczegóły" gdzie są wyszczególnione zasady Orange Open Extra i Orange Open II.

Musisz pamiętać, że umowę podpisujesz na konkretny abonament (ten wyższy). Jeśli masz kilka usług (i będziesz miał przez cały okres umowy, plus spełniasz inne warunki z regulaminu), to abonament nie wzrośnie. Teoretycznie gdybyś zrezygnował z jednej usługi - wtedy rabaty przeliczą się po nowemu. Trochę to zagmatwane, ale niestety tak już jest. Mogę w razie wu jeszcze inaczej objaśnić lub skontaktuj się z BOK - oni widzą jakie masz usługi - i konkretnie dlaczego taki rabat a nie inny.

Zespół Nasz Orange
  • 1125
  • 8223
  • 81

@Jozefg 

Rozważ proszę, czy któryś z wpisów autorstwa @Piotrekk85, nie zasłużył na szlachetne miano: 'Zaakceptuj jako rozwiązanie' 🙂

Pozdrawiam,
Rafał