- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
śmieszna prędkość internetu, pomimo zasięgu LTE/4G
To jest jakiś żart.
Internet skonfigurowany poprawnie, zasięg dobry, sprawdzane również na innym urządzeniu aniżeli telefon z którego obecnie korzystam (Huawei ShootX) i to jest jakiś żart.
Prędkości oscylują pomiędzy 0.2-4 downloadu, około 1 uploadu i pingu teoretycznego wg speedtest) w granicach 30, aczkolwiek rzeczywisty to 150+ (często i 1000+), ze średnią utratą pakietów 5-10%.
Można coś z tym zrobić? Play śmiga idealnie, 40mbs downloadu, a ten śmieszny orange po prostu daje ciała po całej linii.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Revsone napisał(-a):To jest jakiś żart.
Internet skonfigurowany poprawnie, zasięg dobry, sprawdzane również na innym urządzeniu aniżeli telefon z którego obecnie korzystam (Huawei ShootX) i to jest jakiś żart.
Prędkości oscylują pomiędzy 0.2-4 downloadu, około 1 uploadu i pingu teoretycznego wg speedtest) w granicach 30, aczkolwiek rzeczywisty to 150+ (często i 1000+), ze średnią utratą pakietów 5-10%.
Można coś z tym zrobić? Play śmiga idealnie, 40mbs downloadu, a ten śmieszny orange po prostu daje ciała po całej linii.
Masz tak cały czas, czy np. tylko wieczorami ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cały czas, bez względu na porę..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Revsone napisał(-a):Cały czas, bez względu na porę..
W innych miejscach jest tak samo? Inni użytkownicy orange mają w Twojej lokalizacji ten sam problem ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie. Jak wspomniałem sprawdzałem czy problem może tkwić w urządzeniu, bądź braku zasięgu w danym miejscu, ale zarówno urządzenie działa poprawnie, jak i inny numer (lecz z innym planem). Numer, w którym internet jest tak wolny, jest to numer główny pakietu wspólnego LTE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Revsone napisał(-a):Nie. Jak wspomniałem sprawdzałem czy problem może tkwić w urządzeniu, bądź braku zasięgu w danym miejscu, ale zarówno urządzenie działa poprawnie, jak i inny numer (lecz z innym planem). Numer w którym internet jest tak wolny jest to numer główny pakietu wspólnego LTE.
Jeśli zamieniałeś karty pomiędzy urządzeniami i tylko z tym numerem jest problem, podejrzewałbym uszkodzenie SIM. Możesz jeszcze skontaktować się z BOK, czy się jakś blokada nie włączyła.