Przeniesienie online bez MojeID cz2.

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 886
  • 3305
  • 9

1. Według strony do przeniesień na kartę online jest napisaneScreenshot 2026-05-14 at 15-00-01 Internet domowy abonament komórkowy telewizja Orange Polska.png

2. Czy planowane jest rozszerzenie weryfikacji np. poprzez mObywatela albo warstwę elektroniczną dowodu osobistego eDowód?

3. Znając to że salony bardzo często mają problem z przeniesieniem numeru na kartę to co wtedy zrobić? 

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Ekspert AMA
  • 150
  • 582
  • 148

Weryfikacja tożsamości jest taka sama i wspólna dla całego procesu sprzedażowego Orange. Proces MNP IN wpisywał sie w istniejące zasady. 

Jeżeli sposoby weryfikacji zostaną rozbudowane, to obejmie to też MNP in. 

Co do przeniesienia w salonach - nie powinno być problemów. Czasami zdarza się konieczność odczekania między rejestracją numeru do czasu przeniesienia a wprowadzeniem formularza przeniesienia i złożeniem wniosku przez konsultanta, ale pracujemy nad tym, żeby ten czas skrócić. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 ODPOWIEDŹ 1

Ekspert AMA
  • 150
  • 582
  • 148

Weryfikacja tożsamości jest taka sama i wspólna dla całego procesu sprzedażowego Orange. Proces MNP IN wpisywał sie w istniejące zasady. 

Jeżeli sposoby weryfikacji zostaną rozbudowane, to obejmie to też MNP in. 

Co do przeniesienia w salonach - nie powinno być problemów. Czasami zdarza się konieczność odczekania między rejestracją numeru do czasu przeniesienia a wprowadzeniem formularza przeniesienia i złożeniem wniosku przez konsultanta, ale pracujemy nad tym, żeby ten czas skrócić.