- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czat nie ma innych wariantów do rozmów, jak połączenia głosowe, internet, sms, mms i wszystkie, że od razu wyrywa się do diagnostyki? A ja chciałem spytać o te 59 gr z ciekawości, jak to się ma do Waszej odpowiedzi w AMA? No, nie idzie go przekabacić! Nie ma innej opcji, niż dzwonić bo ikonka słuchawki prowadzi do tego samego punktu rozmowy z botem. Zróbcie coś z tym, bo pięknie jest napisane, że wiele spraw można samemu załatwić w MO. Owszem, ale nie w aplikacji, a na webowym MO. Dajcie chociaż szóste zagadnienie w stylu inne, różne inne sprawy, a nie tylko diagnostyka. Nie pojmuję po rozmowie z konsultantem (po dłuższej konwersacji z Maxem), że konsultant zaproponował mi rozmowę telefoniczną albo rozwiązać problem na czacie webowym MO. To w końcu po co jest ikonka czatu na dole appki, ikonka telefonu z dwoma opcjami u góry (zwłaszcza ten felerny czat z Maxem w roli głównej)? No i sam konsultant chyba z działu sprzedaży został przekierowany przez Maxa, bo spytał o ofertę. Test czatu w trakcie AMA wypadł na Waszą niekorzyść. Wcale mi nie zależy na tych 59 groszach, tylko o zwyczajne potwierdzenie, że rozmowy w ramach Orange są darmowe.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej @bronzub przeanalizujemy Twoje uwagi.
To o czym piszesz o wariantach rozmowy powinno mieć miejsce po wywołaniu czata z Diagnostyki. Przy wywołaniu Maxa z ikony na dolnym pasku powinieneś móc zadać dowolne pytanie.
A jesli chodzi o Twoje uwagi co do rozmowy z konsultantem - przyjrzymy się temu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej @bronzub przeanalizujemy Twoje uwagi.
To o czym piszesz o wariantach rozmowy powinno mieć miejsce po wywołaniu czata z Diagnostyki. Przy wywołaniu Maxa z ikony na dolnym pasku powinieneś móc zadać dowolne pytanie.
A jesli chodzi o Twoje uwagi co do rozmowy z konsultantem - przyjrzymy się temu.