Możliwość aktywowania oferty FLEX dla osób niepełnoletnich

ROZWIĄZANE

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21561
  • 62783
  • 860

Czy obecnie jest już możliwość aktywowania oferty FLEX dla osób niepełnoletnich? Jakiś czas temu jak chciałem aby moja córka miała ofertę FLEX, to najpierw numer musiał być zarejestrowany w ofercie na kartę, potem dopiero przeniesiony do FLEX.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Ekspert AMA
  • 21
  • 71
  • 21

Aby skorzystać z naszego rozwiązania Onfido do potwierdzenia tożsamości  trzeba mieć ukończone 18 lat, tu mamy uwarunkowania prawne. W przypadku mojeID, konieczność posiadania konta bankowego, regulacje pozwalają na skorzystanie z usługi dla osób poniżej 18 roku życia. Konto bankowe o odpowiednim profilu jest dostępne od 13 roku życia. I pozostaje jeszcze opcja, o której piszesz czyli rejestracja karty SIM w ofercie na kartę (offline) i migracja do Flex (online).

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

1 ODPOWIEDŹ 1

Ekspert AMA
  • 21
  • 71
  • 21

Aby skorzystać z naszego rozwiązania Onfido do potwierdzenia tożsamości  trzeba mieć ukończone 18 lat, tu mamy uwarunkowania prawne. W przypadku mojeID, konieczność posiadania konta bankowego, regulacje pozwalają na skorzystanie z usługi dla osób poniżej 18 roku życia. Konto bankowe o odpowiednim profilu jest dostępne od 13 roku życia. I pozostaje jeszcze opcja, o której piszesz czyli rejestracja karty SIM w ofercie na kartę (offline) i migracja do Flex (online).