Orange TV na Xiaomi TV Stick 4k

ROZWIĄZANE

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 13
  • 49
  • 0

Rozwiązanie (doraźne) gotowe już w poniedziałek (o ile nie wcześniej), a mnie raczyli o nim poinformować dopiero teraz analogicznym SMS'em, mimo aktywnego zgłoszenia. Mają rozmach!

Ciekawe ile im teraz realnie zajmie rozwiązanie problemu, żeby nie trzeba było za każdym razem wypinać tego HDMI żeby coś obejrzeć?:) 

Na pewno będę składał tu reklamację na usługę (zwłaszcza przez jakość obsługi z ich strony).

Poziom 16, Badacz Przestworzy
  • 8
  • 36
  • 1

W sklepie Play pojawiła się aktualizacja, jak narazie działa poprawnie. Właśnie sprawdziłem. 

Jakość obsługi to dno muł i wodorosty. 

Wczoraj ktoś do mnie dzwonił z biura obsługi klienta. Nie miałem akurat tel. przy sobie, więc dostałem wiadomość.

"Nie udało nam się dodzwonić do Państwa w sprawie zgłoszenia dla usługi stacjonarnej. Spróbujemy ponownie 19:15-20:45 15-07-2026. Pozdrawiamy Orange" 

Oczywiście o podanej godzinie nikt nie dzwonił a rano otrzymałem wiadomość.

Realizacja zgłoszenia nr Z13562975 została zakończona. Pozdrawiamy, Orange.

Więc sprawdziłem szybko wtedy nie było aktualizacji więc koleje zgłoszenie na czacie i tłumaczenie że nie mogli się skontaktować, więc uznali że problem jest rozwiązany.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4157
  • 20095
  • 102

Kiedy wydawca wrzuca update do sklepu Play to nowa wersja pojawiała się z opóźnieniem. Zapewne dostali info, że aktualizuja została puszczona i zamknęli taska. Resztą zajmuje się google, czyli rozprowadzaniem aktualizacji.  

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 316
  • 1167
  • 5

Wczoraj dostałem aktualizację dla Orange TV na Google TV Streamer 1.1.55.8-b z 15.07.br. Jak zwykle usprawnienia w działaniu i poprawki błędów. Może więc i Xiaomi  TV Stick też dostał i poprawili błędy w działaniu. Może nie trzeba będzie wyciągać kala HDMI. Co o tym sądzicie?

• 4157
  • 20095
  • 102

@janio1  A nie możesz po prostu sprawdzić wersji aplikacji na obu urządzeniach? 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2377
  • 10984
  • 73

@atlas_cudow  on chyba nie ma tego sticka.

• 4157
  • 20095
  • 102

A Oki. Na moim Xiaomi Stick mam taką wersję.

BTW. Apka Orange TV ma 1.6 gwiazdki. Polskie społeczeństwo chyba nie zdało tego egzaminu 🙂 

Img_2026_07_17_09_30_36.jpeg

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 449
  • 2149
  • 40

@atlas_cudownapisał(-a)

BTW. Apka Orange TV ma 1.6 gwiazdki. Polskie społeczeństwo chyba nie zdało tego egzaminu 🙂 

Hehe. Polskie społeczeństwo oceniło appkę za czasów, gdy była jeszcze wersją beta dla testerów 😉 większość komentarzy w stylu u mnie nie działa, bo nie była ona wtedy dostępna komercyjnie. Swoją drogą dziwne, że odblokowane zostały oceny w tym czasie 😉

• 316
  • 1167
  • 5

@atlas_cudow  Ta wersja którą przedstawiłeś 1.1.55.6-b  to poprzednia. U mnie ona była do wczoraj. Jak wszedłem w ustawienia "zobacz w sklepie play"  pojawiła się opcja aktualizacji i nowa wersja którą podałem wcześniej. Może i Xiaomi też dostanie wkrótce.

• 316
  • 1167
  • 5

@marcin0216  Jeśli chodzi o ocenę aplikacji w sklepie Google Play to rzeczywiście jest tych ocen dużo, ale niektóre są lakoniczne, mało precyzyjne, w stylu "nie działa" "badziew", "oszustwo" i takie różne nic nie wnoszące. Dlaczego nie działa? Jaka umowa? Jaki sprzęt? itd. U mnie też nie działała, ale od lutego po zmianie umowy hula że aż.