Nie działa TVP 1 i TVP sport w trakcie meczu.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 6
  • 28
  • 0

@Pablo5  Wielkie dzięki za tak szczegółowe wyjaśnienie i podesłanie linków (zwłaszcza tego o podobnym problemie z TVN).

Skoro moja instalacja ma swoje lata, to faktycznie zacznę od podstaw – czyli wymiany konwertera i kabla (poszukam tego Triset, o którym wspominasz) oraz ponownego, precyzyjnego ustawienia anteny, żeby wyciągnąć lepsze parametry.

Jak tylko uda mi się poprawić sygnał, na pewno dam znać w tym wątku, czy problem z kanałami podczas meczów ustąpił.

Pozdrawiam!

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 424
  • 1538
  • 4

Dla mnie to dziwne, że miernik może kosztowac 5 tysięcy - już takie amatorskie co mają pomiar w dB to kosztują 400-500 zł. Żaden kombinator nie chciał potestować czy da się zdobyć parametry sygnału na jakimś dekoderze z aliexpress za 100 zl? 

@Pablo5 No u mnie np. piekarnik jest podłączony do gniazdka, w którym leci bezpiecznik o nazwie oświetlenie, co ma maksymalną moc 10A XD

@PiotrT22 Ogółem kabel Triset jest bardziej do używania na zewnątrz (za to niestety płacisz). Jak masz skrzynkę z rozdzielnią i np. podłączenie TV naziemnej + satelitarnej to możesz doprowadzić Triseta do skrzynki, a reszta wewnętrznym kablem (Televes ma bardzo dobrą jakość)