- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Moja sytuacja wygląda następująco: telefon otrzymałem wraz z podpisaniem abonamentu (spłacany był w trakcie umowy). Umowa wygasa za niecały miesiąc.
Chcę skorzystać z ubezpieczenia wyświetlacza (został stłuczony). Szkoda zostala przez ubezpieczyciela uwzgledniona, natomiast potrzebuję dowód zakupu telefonu (np. paragon/fakturę), którego najprawdopodobniej nie otrzymałem przy podpisaniu umowy z Orange. W jaki sposób go uzyskać?
Z góry dziekuję za pomoc.
Pozdrawiam,
Dariusz Świerszczyk
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jak sugerowaliście odnalazłem paragon - był przypięty do karty gwarancyjnej telefonu.
Natomiast w przypadku zagubienia dowodu zakupu telefonu (paragon/faktura) może on być wydany, ale tylko w salonie, w którym podpisywaliście umowę (lub salonie podlegającego pod tego samego agenta/obszar).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Potwierdzenie zakupu telefonu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Potwierdzenie zakupu telefonu
@swierszczyk dokładnie zrób tak jak pisze @pszprega. Myślę również że możesz dostać ów fakturę za telefon w postaci pliku pdf. na swoją pocztę email - chociaż nie wiem jak do takiej wersji - tzn, bez pieczątki "zgodna z orginałem" odniesie się ubezpieczyciel. Daj znać co udało Ci się "załatwić".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jak sugerowaliście odnalazłem paragon - był przypięty do karty gwarancyjnej telefonu.
Natomiast w przypadku zagubienia dowodu zakupu telefonu (paragon/faktura) może on być wydany, ale tylko w salonie, w którym podpisywaliście umowę (lub salonie podlegającego pod tego samego agenta/obszar).