- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Okropna i marna jakość sieci przy LTE800+NR3600
@IreneuszCD jak nie? mi nawet w mieście w *3001#12345#* pokazuje informacje o LTE, a ikonka jest nadal 5G. - telefon to iPhone 13 z iOS 18.6.2
Zrobiłem akurat dzisiaj fieldtest ⬇️
To jak w końcu, pokazuje tylko prawdziwe 5G? - przeczekałem jakieś 3-4 minuty w nadziei, że informacje o 5G w fieldtest się pojawią i się nie pojawiły, a telefon nadal pokazywał 5G.
To powiedz mi - jak to działa? Nie mam raczej jakieś podróby telefonu czy nieprawidłowego oprogramowania lub iOS beta.
Mój telefon też ma cały czas włączone dane - wyjątek, gdy się łącze z domowym WiFi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467 Trochę to dziwne jest, ale faktycznie zalogowany do sieci 5G, tylko co to tobie daje, tak szczerze ?
Prędkości na telefonie czy to 5G, czy 4G lte+ są zbliżone, jedyny plus to ikona 5G, bo na minus akumulator szybciej siada.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Szym_ONnapisał(-a)@ign24467 nikt niczego nie wyłączy 🤔 musisz zrozumieć jak działa Twój telefon łącząc się z jakimkolwiek bts-em. To że widnieje informacja w postaci ikony 5G to znaczy, że dany bts posiada tę technologię ale Twój telefon łapie się tylko na lte a do 3600 masz za krótką antenę 🫵🤣🤣🤣
Jak wyjdziesz na zewnątrz złapiesz kompletne NSA. W Polsce nie działa samo NR.
Sam @Szym_ON mówi, że "To że widnieje informacja w postaci ikony 5G to znaczy, że dany bts posiada tę technologię ale Twój telefon łapie się tylko na lte..." - czyli jednak, pokazuje ikonę 5G, jako, że BTS ma takie zasoby ale nie może połączyć konkretnie z NR przez to że są zbyt wielkie przeszkody aby sygnał 5G mógł przejść i dlatego łączy z LTE800
@IreneuszCD - Pytasz się o prędkości - ok 3 Mb/s, nie więcej. Przez większość czasu jest jedna kreska 5G
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W domu jest 5G i nie gorsze od 4G, ale pomimo tego je wyłączam, bo nic nie daje 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467 Dokładnie, mam tak samo jak Ty. Dlatego zamieściłem foto z netmonster 🫵 żebyś to zrozumiał. 😊
- « Poprzedni
- Następny »