Pogaduchy 2.0

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2169
  • 16552
  • 3

Pogaduchy 2.0

@Anonimnapisał(-a)

Jaka leniwa sobota na forum. Chyba wszyscy zajęci najpierw domowymi porządkami a teraz już pewnie świętowaniem weekendu. Ja dziś jak to mówią na szmacie latałam po domu. Teraz już relaks. Mężu w pracy, jak poszedł na 6.30 to jeszcze nie wrócił. Nie wiem co zrobi z tą dodatkową gotówka wykręconą na nadgodzinach 😅

@Anonimnapisał(-a)

Jaka leniwa sobota na forum. Chyba wszyscy zajęci najpierw domowymi porządkami a teraz już pewnie świętowaniem weekendu. Ja dziś jak to mówią na szmacie latałam po domu. Teraz już relaks. Mężu w pracy, jak poszedł na 6.30 to jeszcze nie wrócił. Nie wiem co zrobi z tą dodatkową gotówka wykręconą na nadgodzinach 😅

@Anonim , może za Twoimi plecami da na J. Owsiaka orkiestrę, albo zagra w toto i będzie 300% więcej😊 Poza tym, czy warto się wychylać? "Na miotle" także czuwają na zapleczu😊

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Pogaduchy 2.0

@bronzub na Owsiaka nie musi za moimi plecami nie musi wrzucać. Oboje popieramy WOŚP. A teraz zbierają na okulistykę. Temat mi szczególnie bliski bo za dzieciaka 3 razy byłam w Centrum Zdrowia Dziecka gdzie ratowali moje oczęta..

Totka ostatnio oboje puszczaliśmy. Więc podatek od marzeń zapłacony. 

@ketrasaArtur o tak firma by miała nieźle oszczędności.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29522
  • 272

Pogaduchy 2.0

@Anonim   Orkiestrę i Jurka Owsiaka to chyba większość z nas popiera 👍👍👍, bynajmniej mam taką nadzieję.

• 72
  • 605
  • 3

Pogaduchy 2.0

@slav72 ale wiesz, że użycie „bynajmniej” to zaprzeczenie? 😋

To powszechny błąd językowy i dlatego o tym wspominam, bo wiele osób mówi i pisze tak, choć chodzi im o „przynajmniej”.  Przerwijmy ten krąg! 😃

• 2169
  • 16552
  • 3

Pogaduchy 2.0

@slav72 , nawet lekarze potwierdzają, że WOŚP to łańcuch ludzi dobrej woli, dzięki którym uratowanych zostało bardzo wielu pacjentów szpitali. Niech więc gra do końca świata i o jeden dzień dłużej 😍serce na dłoni.JPG

• 7197
  • 29522
  • 272

Pogaduchy 2.0

@bezaikropkanapisał(-a)

@slav72 ale wiesz, że użycie „bynajmniej” to zaprzeczenie? 😋

To powszechny błąd językowy i dlatego o tym wspominam, bo wiele osób mówi i pisze tak, choć chodzi im o „przynajmniej”.  Przerwijmy ten krąg! 😃

@bezaikropka  moje rodzinne strony i korzenie to kaszuby, a tam w gwarze słowo "bynajmniej" jest synonimem słowa "przynajmniej", tu w oryginale "benomni"(bynajmniej) jest synonimem "przenomni"(przynajmniej). Oczywiście jeśli to Ci przeszkadza lub razi to poproszę adminów o zamianę.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Pogaduchy 2.0

@slav72 ...a to ja z przysłowiową łyżką dziegciu...

Wszystko jest ok do czasu jak jest to w 100% przejrzyste...

Ale czy jest to trzeba po pierwsze weryfikować, a po drugie kontrolować...  

* Wpis poddany edycji - moderator Bartłomiej

• 7197
  • 29522
  • 272

Pogaduchy 2.0

@Anonim  skoro mówisz o wyrabianiu zdań, to odpowiem tak że ja mam wyrobione swoje na temat tej stacji i osób występujących w reportażu (a jakie to nie to forum na takie dyskusje).

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Pogaduchy 2.0

@slav72 no i o to chodzi... 😄

Ja nic nie sugeruję oprócz tego, żeby szukać różnych informacji o tym co widzimy, a nie tylko patrzeć jak ten przysłowiowy "wół na malowane wrota".

Wpis edytowany - Rafał

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Pogaduchy 2.0

@Anonim  Jurek to chciał się zwinąć, porzucić ten program, gro wie o co chodzi, pewnie i ty też, po co o tym dyskutować na forum, FB jest odpowiedniejsze na takie sprawy, czy polityczne tematy 😉