- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G jakości Orange 💪
Ale to, że zasięgu nie ma to jest już wina Orange. Flaga jest włączona, a 5G tam nie ma w ogóle. Nie jest to kwestia propagacji czy słabego zasięgu, tylko Orange wszędzie włączył flagę 5G, a fizynie tam 5G nie doprowadził.
Skutkuje to tym, że telefon wyświetla 5G, którego nie ma. A na mapie zasięgu nie zaznaczono wcale miejsc, gdzie 5G faktycznie jest. Czy inni tak robią? Może i tak, ale faktem jest, że inni nie napisali, że mają 5G w całym kraju, a tylko tam gdzie jest naprawdę. Można podejrzewać, że gdyby to sprawdzić, to realny zasięg 5G Orange nie jest wcale większy niż u konkurencji (gdyby odliczyć nadajniki z włączoną tylko flagą 5G).
A jak sobie zobaczysz mapę zasięgu 5G Orange w Polsce, to widać że są tam zaznaczone wszystkie miejsca, gdzie flaga 5G jest włączona, a nie tylko te w których 5G działa - czyli praktycznie cały kraj. Dla mnie to jednak wprowadzanie w błąd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G jakości Orange 💪
Nie to żebym coś miał do 5G od Orange ale czasem zasięg w budynkach spada do dwóch kresek albo nawet jednej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G jakości Orange 💪
U mnie też skacze siła sygnał, dlatego na sztywno 4G, bo IP16 strasznie zużywał akumulator przy 5G, transfer nie był szybszy, na ikonie 5G mi nie zależy 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G jakości Orange 💪
Ja jestem zadowolony z działania 5G w mojej okolicy. Mam zestaw ODU-IDU i 5G zdecydowanie poprawiło mi na wsi prędkość internetu. Natomiast na granicy zasięgu i nie tylko polecam zastosować rozwiązanie @IreneuszCD korzystać w telefonie z LTE, 4G.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G jakości Orange 💪
@ketrasaArtur nie sprawdzam w motoroli, ale IP16 w trybie automatycznym, kurczowo trzyma się 5G, do utraty sygnału, zamiast przełączyć się na 4G, więc korzystam z 4G, bo nadajników 5G jest nadal u nas mało, co innego router działający w jednym miejscu, co innego telefon zmieniający lokalizację, w aucie wypada to jeszcze gorzej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G jakości Orange 💪
na zewnątrz 5g jest ok 🙂 nie będę się przełączał na 4G podczas każdego wejścia do jakiegokolwiek budynku 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G jakości Orange 💪
Pixel nie ma żadnych problemów z zasięgiem . Tam gdzie musi to zrzuci na LTE, ale bardzo rzadko. 5G tam gdzie jest dostępne to jest i transfer jest bardzo dobry. Żadnych problemów z baterią nie ma.... Niestety posiadanie iPhona wymaga poświęceń... Ale dla niewymagających oczywiście się sprawdzi....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G jakości Orange 💪
Urocze @atlas_cudow ale masz racje "poświęcam się" od lat 😄 już nie pamiętam kiedy miałem androida w ręku 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G jakości Orange 💪
@_Artek_lubisz być z technologią do tyłu do proszę uprzejmie;) Na Pixelu wszystko działa jak należy, łącznie z RCS 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5G jakości Orange 💪
Gdyby na iPhone działał RCS w orange to dziś nie mógłbym dodać nowego pomysłu i zebrać punktów w konkursie 😄 wszystko ma swoje plusy i minusy @atlas_cudow 😄